Фантазійний салат

1 середня морквина
1 середня цибулина
1 ст.л. олії
1 чертвертинка копченої курки (або два бедерця)
350гр вареної квасолі або 1 банка консервованої (385гр, злити рідину і промити квасолю)
400гр подрібнених шампіньйонів або 1 банка консервованих (350гр порізані, не мариновані, зцідити)
150гр твердого сиру, натерти

5-6 ст.л. майонезу
1 ст.л. гірчиці
1 ст.л. соевого соусу або сіль за смаком
чорний свіжозмелений перець за смаком

1. Почистити моркву та цибулю. Цибулю порізати тоненькими півкільцями, моркву натерти на терці (з великими отворами або для моркви по-корейськи)
2. В сковороді розігріти олію і обсмажити моркву та цибулю до мякості, перекласти на тарілку. Гриби (особливо, якщо використовуєте сирі) — теж обсмажити до випаровування вологи.
3. З курки видалити шкіру та кості. М’ясо дрібно порізати.
4. В мисці змішати обсмажені овочі, гриби, м’ясо, фасолю, тертий сир.
5. Приготувати соус — змішати в мисочці майонез, гірчицю, соевий соус або сіль і перець. Заправити салат соусом. По можливості залишити на годинку, щоб настоявся.

Смачного!

М.К.: майонез для салатів готую домашній, або на перепелиних жовтках, або псевдомайонез із молока. Якщо кому цікаво — зазнимкую та підготую рецепти.

Фантазійний салат: 1 комментарий

  1. Я печатала этот салат сразу после Нового Года ,но с одним дополнением маслины и оливки без косточек порезанные кольцами.Мясо -сырокопченная натуральная не пресованная шинка,крабовое мясо.Вкус обалденный ,майонез действительно домашний из 5 желтков и 350 гр.масла рафинированного без запаха ,чайная ложка горчицы европейской,уксуса бальзамического соли 0,5 ч.ложки и сахара 0,5 ч.л.и миксером на малой скорости (масло очень акуратно тонкой струйкой наливать и все время мешать..)всем удачного дня.

Обсуждение закрыто.