Італійське цукрове печиво

3/4 скл. масла (175гр)
3/4 скл. цукру
3 яйця
1 ч.л. ванільного екстракту
3 скл. борошна
3 ч.л. розпушувача
1/8 ч.л. солі

Духовка: 200С. Лист для випічки.

1. В мисці змішати масло з цукром (скористалася міксером), додати яйця, борошно змішане з сіллю та розпушувачем. Ретельно вимісити тісто (готове тісто на 10-15хв відправила в холодильник).
2. З тіста скатати невеличкі кульки, розміром з великий грецький горіх. Розкласти кульки на лист для випічки, залишаючи між ними проміжки. Випікати 8-10хв, до золотистого кольору.
3. Готове печиво перенести на решітку для охолодження.

Можна кожне печиво покрити молочним топінгом, для цього змішати в мисочці вінчиком 1/4 скл. молока, 2 ст.л. розтопленого масла, 1/2 ч.л. ванільного екстракту і 2 1/2 скл. цукрової пудри. Охолоджене печиво покрити зверху топінгом і залишити підсихати. Для мене печиво з топінгом виявилося занадто солодким, тому покрила всього кілька штучок.

М.К.: В оригінальному рецепті пропонувався до використання shortening (наскільки зрозуміла, це щось схоже на маргарин, твердий рослинний жир на основі пальмової олії), а також було попередження, що з маслом печиво розтікається… чи то в нас масло таке, на цю «хімію» схоже, чи яка інша причина — печиво дуже добре тримало форму.

 

джерело: carina-forum.com

Італійське цукрове печиво: 4 комментария

  1. а если в серединку к орешку добавить вишенку консервированую или заморженую без косточки или свежую (зависит от сизона) то просто супер, получается вишня добавляет некую пекантность

  2. to afrodita, 194.187.59.90

    о, в мене теж була схожа ідея — вкласти в серединку кожної кульки сушену вишню вимочену в бренді

    але відмовилася від цього, оскільки готувала з маслом, а в рецепті було попередження про можливе розтікання печива

    зате наступного разу обов’язково «закатаю» в кульку вишеньку… і може маленькі шматочки шоколаду

  3. скажіть будь ласка як зробити так щоб печиво не розтікалось на петельні а справді виглядало як горіх??В мене постійно воно падає!!!

  4. Олена, якщо проблема виникає ще під час формування кульок з тіста, то можливо:

    а) варто додати трішки більше борошна — дивіться на консистенцію тіста, воно повинно добре тримати форму, щось на зразок пісочного

    б) потримати тісто годинку-дві в холодильнику, бо можливо, що масло під час приготування тіста занадто нагрілося

    а загалом, наскільки пригадую, в оригіналі рецепта було попередження про те що при використанні вершкового масла печиво може розтікатися при випіканні, навіть якщо тісто «правильної» консистенції

Обсуждение закрыто.