Сирник «Королівська ватрушка» + бонус-ідеї

для основи:
100гр холодного вершкового масла
1,5 скл. борошна
1 ст.л. цукру
1/4 ч.л. соди або розпушувача

для начинки:
500 гр творога (нежирний, протертий)
5 яєць
1 ст.л. крохмалю
1 скл. цукру або 3/4 ск.л. цукру + додатки
додатки: 1/2 скл. родзинок, подрібненої кураги, чорнослива, консервований ананас шматочками, половинки консервованого персика

Духовка: 180-200С. Форма: 24-26см в діаметрі (краще роз’ємна — простіше виймати)

1. Основа: масло порізати дрібними шматочками, змішати з борошном, цукром та розпушувачем. Руками розтерти в крихту. Відібрати 2/3 склянки крихти і поставити в холодильник.
2. Решту крихти висипати в форму. Сформувати основу з бортиками в 2-3см, злегка притискаючи крихту руками до дна та стінок форми. Поставити форму в холодильник поки готується начинка.
3. у великій мисці міксером збити яйця з цукром в пухку масу. Вмішати крохмаль. Не зупиняючи міксер, додавати частинами творог, ретельно перемішувати. В готову яєчно-творожну масу ложкою легко вмішати додатки (якщо використовуєте цілі половинки персиків — викладіть їх на основу з крихти).
4. Вилити начинку на основу у форму. Зверху посипати відібраними крихтами. Випікати в розігрітій духовці 45-50-60хв (залежить від духовки) до золотистого кольору. Перших 30хв духовку НЕ ВІДКРИВАТИ!
5. Спечений пиріг залишити на 5-7хв у формі, тоді обережно вийняти з неї і охолодити, краще на решітці.

Пироги з сирною начинкою під час випікання досить сильно виростають, але опадають при охолодженні. Можна залишити пиріг охолоджуватися у вимкненій, привідкритій духовці, тоді він менше опадає.

Дуже схожий пиріжок готую з вершковою начинкою. Тоді замість творога використовую 500мл густих домашніх вершків або просто сметани.

Пиріжок, що на фото, забула присипати крихтою зверху, вона так і залишилася в холодильнику. Згодом використала її для смачного фруктового крамбля: фрукти (яблуко, грушу, банан, мандарин) порізала невеличкими шматочками, присипала 1 ст.л. коричневого цукру. Переклала фрукти в форму і присипала крихтою. Випікала при 220С 15хв. Фото нема — все змели ще гарячим, поки парувало 🙂

Написано досить багато, але ватрушка готується швидко і просто — 10-15 хвилин і пиріг в духовці.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*