Сирник з яблуками в лаваші

2 коржі лаваша (у нас у продажі овали, близько 40х60см)
300гр домашнього сиру
3 яйця (розділити на жовтки і білки)
1/2 ч.л. ванільного екстракту
3 ст.л. цукру
1 велике яблуко
1 ч.л. лимонного соку

масло для форми

Заливка:
1/2 скл. натурального йогурту (нежирної сметани)
1 яйце
1 ст.л. цукру

Духовка: 210С, глибока форма (скляна), 21 см в діаметрі

1. Яблуко почистити від шкірки та насіння, натерти на терці з великими отворами, змішати з 1ст.л. цукру та лимонним соком.
2. Жовтки збити з цукром (міксером) добіла. Частинами додавати сир, не перестаючи збивати.
3. Білки в окремій мисочці збити в стійку піну. Обережно вмішати білки в сирно-жовткову масу.
4. Форму змастити маслом, викласти лавашем, так щоб краї звисали за межі форми.
5. Влити на лаваш половину сирної маси, рівномірно розкласти терті яблука (якщо виділилося багато соку — злегка віджати). Влити другу частину сирної маси. Прикрити пиріг вільними кінцями лавашу.
6. За бажанням полити пиріг заливкою: змішати йогурт/сметану з ложкою цукру та яйцем.
7. Випікати в розігрітій духовці 25-30хв, до хрумкої скоринки. Трішки охолодити (гарячий пиріг поганенько ріжеться, треба щоб начинка «схопилася») і подавати

Смачного!

М.К.: кількість цукру у сирничку написала приблизну, це залежить від власних уподобань, кислості сиру та яблук

Сирник з яблуками в лаваші: 15 комментариев

  1. Разкажіть детальніше що робити з лавашом його різати навпіл зверху теж закривати я щось не зрозуміла

  2. to Іринка:о , 91.214.32.98

    Лаваш не розрізаю, два коржі ставлю один на другий у форму, так щоб краї звисали за межі форми, потім цими звисаючими краями закриваю начинку. У нас продають коржі розміром 40х60см (овальні), форму використовую діаметром 21см, висотою 7см, якраз все гарненько вміщається

  3. Я чомусь подумала що це мають бути таку грубі лаваші як хліб, а це такі тонесенькі як папірчик мають бути? ну якщо ще якісь то в Тернополі таких мабуть нема.

    Ви писали що цікавитесь сирниками я печу дуже смачний , на низ форми подрібнюю пісочне печиво потім сир з яйцями маслом, манкою родзинками січеними горіхами цедрою лимона а на верх тертий мак з цукром,меленими горіхами кокосовою стружкою і тд. якщо цікавить можу написати детальніше.

  4. to Іринка:о, 91.214.32.98

    так, я використовую тонкий лаваш, у нас він нещодавно в магазинах появився

    раніше кілька разів пробувала пекти сама, але мені з тим було багато мороки

    і буду дуже вдячна Вам за детальний рецепт сирника, він мене заінтригував 🙂

  5. Лови рецепт сирника.

    Я як правило роблю великий, бо розходиться з шаленою швидкістю.

    Беру велику прямокутну форму застеляю пергаментним папером,потім кришу лебе пісочне печиво в якості основи під сир, щоб не прилип до паперу.

    На форму 28см — 35см висота 6см беру 2кг.сиру але доброго жирно дорогого, бо з сухого буде феее:о( мелю його на комбайні або на мясорубці як тобі до вподоби даю 5 -6 яєчок, пів пачки масла 2,3 ложки манки, якщо виступає вода з сиру то ще даю 2 ложки крохмалу,але якщо сир супер то води немає. цукор до смаку, цедру лимона, родзинки посічені горіхи все вимішую з сиром. Потім беру 2скл.попередньо зопареного маку, втерти з 2 скл. пудри потім поварити 5 хв. як остине додати 2 яйця 1 ложку масла мелені горіхи і кокосову стружку сиплю на око або як смакує. виливаю на сир і ставлю в розігріту духовку 200 градусів пекти 40хв. Пробуй, і напиши чи вийшло. Удачі!!!!!

  6. to Іринка о , 91.214.32.98

    супер!!! дуже дякую за рецепт, вже запланувала цей сирник приготувати на Миколая 🙂

  7. to Іринка о , 91.214.32.98

    «Велике дякую» Вам від моїх домашніх за рецепт сирника 🙂 постараюся ближчим часом викласти його в рецептах, з фотографіями

  8. Нарешті я відважилася на цей сирник вийшов супер такий ніжний люкс!!!!

    Окреме дякую вам від чоловіка, він зразу половину оприходував.

    А як ви відноситесь до піцци, маю старий рецепт дуже швидко робиться а всі моі друзі просто в захваті, якщо цікавить можу поділитись.

  9. to Іринка:о , 91.214.32.98

    супер! дуже рада, що сирник сподобався 🙂 особливо чоловікові
    до піци ставимося дуже позитивно, тому будь-ласка діліться рецептом (ох, я все ніяк не знайду куди фотки з вашим смачнющим сирником запроторила, щоб викласти рецепт, мабуть скоро вдруге приготую)

  10. DOBRIY DEN!!!

    U VAS CHUDOVIY SAYT,,,VSE DUZHE SMACHNE!!!
    VY PUSALY SHOS PRO SYRNYK YAKIY PECHUT NA VESILLYAH! U VAS NE MAE RECEPTU TAKOGO SYRNYKU? BULA BY VAM DUZHE VDYACHNA, VIN SMACHNIY NEYMOVIRNO!!! OCKILKY YA VZHE BAGATO ROKIV PROZHYVAYOU ZAKORDONOM, MOZHLYVOSTI SKOSHTUVATY YOGO NEW MAE, NA ZHAL! BUD-LASKA NAPYSHIT RECEPT , YAKSCHO VIN U VAS E!!! DYAKUYOU!!!

  11. Galina, дякую за такі хороші слова про сайт! Направду дуже приємно!

    Щодо сирника такого як на весіллі, на жаль ще досі не вдалося спекти щось схоже. Дуже смачним сирником поділилася Іринка (вище у коментарях є її рецепт) — нам він дуже сподобався, і видався найбільш наближеним до того що на весіллях куштувала в дитинстві

  12. Duzhe vam vdyachna!!! Obovyazkovo sprobuyou spekty takiy syrnyk!!! Sche raz dyakuyou vam za taku shvudku vidpovid i chudovi recepty. Dyakuyou!!! Dyakuyou!Dyakuyou!!!!!!

Обсуждение закрыто.