Лимонні маффіни з грушею та маком

на 10-12 маффінів
1 скл. борошна + 1 ч.л. розпушувача
дрібка солі
1 ст.л. маку
1/2 скл. йогурту (без наповнювачів)
1/2 скл. виноградної олії
1/2 скл. цукру
1 ч.л. тертої лимонної цедри
2 почищені груші (близько 200гр)
ванільній екстракт

Духовка: 180С.

1. Груші натерти на терці з великими отворами.
2. Борошно змішати з розпушувачем та сіллю і просіяти, всипати мак і перемішати.
3. В мисці змішати вінчиком йогурт, олію, ваніль, цукор і цедру.
4. З’єднати суху (борошняну) суміш з рідкою, але не вимішувати тісто, тільки легко перемішати!!! Додати натерті грушки і теж легенько вмішати в тісто.
5. Ложкою розкласти тісто в форми для маффінів (силіконові можна нічим не змащувати, а металеві, навіть тефлонові варто змастити маслом/олією, або використати паперові формочки-вкладки).
6. Випікати в розігрітій духовці на середньому рівні 20-25хв (до золотистого кольору)
7. Готові маффіни охолодини на решітці.

М.К.: З власного досвіду — для випічки можна використати одну велику кексову форму, єдиний момент — у круглих суцільних формах, або в «кугельних» (високі круглі форми з «трубою» посередині) випічка гарно вдається, а от прямокутних формах для англійського кекса, це тісто у мене погано пропікається, але можливо це «особливості» моєї духовки

Джерело: i-lara LJ

Лимонні маффіни з грушею та маком: 4 комментария

  1. Гість: , 96-228-132-95.pool.ukrtel.net

    На здоров’я! Дуже рада, що мафінки Вам вдалися

  2. Хоті запитати, де ви купуєте вкладки для кексів паперові, я шукаю і ніяк не можу знайти,а з ними простіше!!!!!

  3. to гість, 91.193.165.10

    ці паперові формочки замовляла в інтернет-магазині, hlebopechka.net.ua якщо не помиляюся.

    А тепер паперові формочки появилися у місцевих супермаркетах: Сільпо, Арсен, Епіцентр

Обсуждение закрыто.