Мильна опера: шоколад і мигдаль

на 4-6 шматочків:

150гр дитячого мила (без додатків)
25гр чорного шоколаду (65% какао)
1 ст.л. вершків (10% жирність)
1уп. ваніліну (2гр)
3 мл мигдалевої олії + для змащування форми

Процес приготування — аналогічний цьому.
Мило натерла на терці з дрібними отворами.
На водяній бані розтопила шоколад у вершках
Частинами всипала терте мило, ретельно розмішуючи виделкою.
«Готувала» доки мило повнісю не розійшлося, маса стала однорідною.
Влила олію, розмішала, прикрила каструльку з масою кришкою і зняла з бані.
Форму (пласткамова мисочка) змастила кулінарним пензликом олією.
Влила мильну масу в форму, залишила охолоджуватися і тверднути (до години)
Обережно перевернула форму — мило легко дісталося. Розрізала на шматочки і залишила підсихати.

М.К.: повторюся ще раз — мило вийшло надзвичайно пахучим 🙂 з часу приготування вже більше місяця минуло, а запах шоколадний витає навколо кількох незагорнутих шматочків. Правда, мені здається, що я трохи «переборщила» з жирами, і як наслідок мило не дуже сильно піниться, тому наступного разу заміню частину шоколаду на чисте какао.

Мильна опера: шоколад і мигдаль: 1 комментарий

  1. Надо бут самому чтото подобное зделать …. спасибо!

Обсуждение закрыто.