Сирні булочки-маффінки

Базовий рецепт на 12 шт:
2 скл. борошна
2 ч.л. розпушувача
1/2 ч.л. соди
100гр тертого твердого сиру
1 ст.л. сушених травичок («Прованські»)
1 яйце, збовтане
1,5-2 скл. йогурту без наповнювачів
4 ст.л. розтопленого масла

Духовка: 200С. Форма для маффінів на 12шт

1. Змішати борошно, соду і розпушувач, просіяти в миску.
2. Додати до борошна тертий сир, сухі трави, перемішати.
3. В окремій мисочці перемішати вінчиком яйце, йогурт і масло.
4. Змішати сухі і мокрі компоненти, легкими рухами, не вимішувати довго!
5. Розкласти тісто в змащену олією (або викладені паперовими формочками) форму і випікати в розігрітій духовці 25-30хв. Готові маффіни охолодити на решітці.

Смачного!

М.К.: часом використовую замість чистого йогурта — суміш з кефіром, сметаною і тд. Сири теж беру різні: тверді («Російський», «Голландський», «Гауда» і тд і тп), плавлені нпр.»Дружба», бринзу, фету, копчені, от, які знайдуться в холодильнику. Зелень також залежно від наявності використовую і суху і свіжу-посічену.

Сирні булочки-маффінки: 4 комментария

  1. може я неграмотна, але я не розумію, чому в рецептах постійно використовують міру «склянка, стакан»???

    невже не можна написати по-людськи — в грамах. я звичайно, підозрюю, що склянка — це 200 грам, але сумніваюсь, особливо коли в деяких рецептах напишуть «2 скл. борошна і 2 або 3 скл. цукру». я взагалі-то маю поняття про випічку, і від такої к-сті цукру волосся стає дибом. HELP!

  2. to rebecca

    хм…
    Насправді жодна система не є довершена: з однієї сторони і склянки бувають різними, і смаки… і набирає кожен по-різному (з гіркою чи без, утрамбовують і тд і тп), але не у всіх є можливість користатися точними вагами

    З особистого досвіду: вимірювати всі інгредієнти рецепту на вагах в процесі готування — дуже незручно, особливо якщо рецепт вигадується чи коригується по ходу. Іноді зустрічаю аптекарські рецепти від шефів, де чітко вказано, що треба 237гр борошна, а в результаті витрачаю 300-350

    Щодо кількості цукру: у кожного свій смак… комусь і 3-х склянок буде замало, а комусь однієї забагато

    П.С.: користуюся мірною склянкою, 250мл… дійсно треба мені вказувати це в рецептах 🙂

  3. я дуже вам вдячна за те що вимене навчили готувати бо я була лінива хай вам щастить.

  4. to Гість: , 240-164-135-95.pool.ukrtel.net

    дякую за хороші слова, мені дуже приємно і радісно

Обсуждение закрыто.