Соляна фокачча

Смачна та досить незвичайна в приготуванні фокачча. Незважаючи на дріжджове тісто, не потребує багато часу, тому часто готую її, особливо до супів-пюре або овочевих салатів.

Соляна фокачча

на 1 фокаччу (20см):
200гр борошна
50гр манної крупи (найдрібнішого помолу)

3г сухих дріжджів
3гр солі

1ст.л. оливкової олії
115мл теплої води

заливка:

2 ст.л. теплої води
2 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. солі

олія для форми

Духовка: 220-230С. Форма: 20-21см в діаметрі

1. Дріжджі розмішати у воді.
2. В мисці змішати борошно і манку, сіль. Додати 1 ст.л. олії і воду  з дріжджами. Замісити тісто (досить туге) і сформувати кулю. Залишити на 10 хв в мисці прикритій рушничком.
3. Форму для випічки (з високими бортиками) змастити олією. Перекласти тісто в форму і залишити ще на 5-7хв.
4. В мисочці вінчиком ретельно збити воду, сіль і олію для заливки
5. Акуратно розподілити тісто по розміру форми (обережно, не мнути, щоб не потріскали повітряні бульбашки в тісті 🙂 ). Пучками пальців зробити часті заглиблинки в тісті.
6. Збити ще раз заливку і рівномірно вилити її на тісто. Залишити ще на 15-20хв.
7. Випікати фокаччу 20-25хв, в розігрітій до 220С духовці на середньому рівні, до золотистого кольору. Готову фокаччу трохи охолодити на решітці.

Смачного!

М.К.: оригінал рецепта від якогось італійського шефа на carina-forum.com. Підкоректувала рецепт під наші потреби та можливості: змінила інгридієнти згідно достіпності та скоротила часові проміжки, оскільки готувала півпорції від оригінала

Соляна фокачча: 2 комментария

  1. onybus Подивіться краще мультик, здаеться Вас зліпили саме на сірій хмаринці)))

Обсуждение закрыто.