Вівсяні сочні від Ayn

85гр м’якого вершкового масла
1/2 скл. цукру
1 яйце
1/3 скл. сметани
1 ч.л. ваніліну
1 1/4 скл. борошна пшеничного
1 скл. борошна вівсяного
1/2 ч.л. солі
1/2 ч.л. соди

400гр домашнього сиру (творога)
1/4 скл. цукру
1/4 скл. родзинок
лимонна або апельсинова цедра

яйце для змащування

Духовка: 220С. Деко, вистелене пергаментом

1. Начинка: ретельно змішати сир і цукор до пастоподібного стану, якщо сир сухий — додати кілька ложок сметани або йогурту. Вмішати родзинки (або посічені сухофрукти) і цедру
2. Тісто: Розтерти масло з цукром в пухку масу (міксером), додати яйце, сметану і ретельно вимішати.
3. Змішати борошно пшеничне і вісяне з сіллю, содою. Додати суху суміш в яєчно-масляну масу. Замісити м’яке тісто.
4. Робочу поверхню припилити борошном, викласти тісто і сформувати циліндрик. Розділити тісто на 15-16 шматочків. З кожного шматочка сформувати овальний коржик товщиною в півсантиметра.
5. Умовно розділити коржик навпіл. На одну половинку коржика викласти начинку (1-1,5ч.л), прикрити другою половинкою. Перекласти сочні на пекарський лист, змастити розбовтаним яйцем, присипати за бажанням цукром.
6. Випікати в розігрітій духовці 15-20хв (до золотистого кольору). Готові сочні охолодити на решітці.

Смачного!

М.К.: зараз вівсяне борошно можна купити у супермаркетах (переважно у відділа здорового або дієтичного харчування), а раніше просто молола в блендері або кавомолці вівсяні пластівці швидкого приготування. За бажанням можна взяти замість вівсяного борошна  відповідну кількість пшеничного — тоді будуть невівсяні сочні 🙂
В начинку крім родзинок смачно додавати будь-які улюблені сухофрукти (великі — ріжу на дрібнішгі шматочки) чи цукати

Джерело: aynmark.wordpress.com

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*