Грибочки по-венесуельському

на 500гр шампіньйонів:
50 мл яблучного оцту (у мене якраз домашній дозрів… правда з магазинним 6%-м теж смачно, і з малиновим домашні гарно, і з виноградним…)
70 мл рафінованої соняшникової олії (або з виноградних кісточок)
2 1/3 ч.л. солі (морська)
1/2 ч.л. цукру (меду)
8-10 горошин черцю (чорний, білий, зелений, рожевий)
2 лаврових листочка
3 зубці часника

спеції за бажанням: кілька гвоздичок, дрібка коріандру…

в деяких варіаціях додають подрібнений свіжий кріп

1. Свіжі гриби (краще маленькі грибочки) ретельно вимити під проточною водою. Великі екземпляри розрізати на четвертинки.
2. В глибокій сковороді (або широкій каструлі) змішати всі компоненти для маринаду. Додати гриби і гарненько перемішати.
3. Поставити сковороду з грибами на середній вогонь і довести до кипіння, періодично помішуючи. Закрити кришкою і варити ще 5-6хв.
4. Охолодити до кімнатної температури і перекласти гриби з маринадом в банку. Поставити в холодильник на 4 години для маринування (у мене доживає тільки півпорції до цього пункту)

Смачного!

Грибочки по-венесуельському: 6 комментариев

  1. to stfalcon

    🙂 за всякі не скажу, але ці тепер люблю ніжно

  2. to Enrico

    так, можна пропустити через прес, натерти на терці з дрібними отворами або просто дуже дрібно порізати

  3. Дуже смачно — дякую за рецепт — найсмачніший, найшвидший для приготування таких грибочків! Приготувала — з’їли все одразу! Велике спасибі!

  4. to Марина

    На здоров’я! 🙂 Дуже рада, що грибочки Вам сподобалися

Обсуждение закрыто.