Печінковий крем-паштет

500гр курячої печінки
2 середні цибулини
1 середня морквина
100/50мл білого сухого вина (або 100/50мл вершків)
1 ст.л. оливкової олії
50гр масла
мелений перець
1/4 ч.л. сушеного тим’яну (за бажанням)
1 ч.л. солі (або за смаком)

50гр масла для зберігання

1. Цибулю та моркву почистити і порізати тонкими кільцями — цибулю, соломкою — моркву.
2. В глибокій сковороді розігріти олію, додати масло і зачекати, щоб розтануло. Додати порізані овочі і готувати 5-7хв.
3. Печінку промити (видалити, якщо є, всілякі жилки-судинки). Можна розрізати на 2-3 частини.
4. Додати печінку на сковороду, добре перемішати і готувати на середньому вогні 5-7хв.
5. Влити вино (вершки), додати сіль, перець, спеції. Готувати ще 5-6хв, постійно помішуючи.
6. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою і залишити на 10-15хв.
7. Взбити в блендері печінку з овочами (і рідиною яка залишилася) до однорідної маси. При необхідності досолити за смаком. Розкласти крем-паштет в мисочки-баночки-ітд, поставити в холодильник. Якщо плануєте зберігати більше ніж 1-2 дні, залити зверху розтопленим вершковим маслом, так щоб покрило всю поверхню паштету

М.К.: паштет з вином не рекомендую зберігати більше двох діб, з вершками максимум 3-4. За цим рецептом отримую два повнісінькі 300мл горщики паштету
О, мало не забула… люблю додавати ще посічені солені фісташки… в густіший варіант 🙂

Один з найпопулярніших паштеів у нас вдома. А також найкращий спосіб підсунути деяким нехочулькам печінку 🙂

Якщо приготувати паштет з 100мл рідини — отримаємо крем, який легко витискається з кулінарного корнетика на крекери, корзинки і тд. Якщо використати 50мл — буде більш густа консистенція, такий ми полюбляємо намащувати на хліб з горішками та родзинками до сніданку.

Печінковий крем-паштет: 1 комментарий

  1. Буду дуже вдячний, якщо відгукнетися прийняти участь в обговоренні проекту «Тисяча і одна причина чому я маю свій блог» , захотьте і залишайте свої коментарі, також можете порадити друзям у яких є блоги. Адреса проекту tusjcha.blox.ua/html

Обсуждение закрыто.