Яблучний торт

коржі:
200гр масла
1 скл. цукру
2 яйця
2 скл. борошна + 2 ст.л.
1/2 ч.л. розпушувача

крем:
1кг яблук (нечищені)
50гр м’якого масла (в оригіналі 100гр, але я вирішила вполовинити, щоб менше на талію впливало 🙂 )
1/2 — 1 скл. цукру
2 ст.л. борошна
кориця, ванілін за смаком (використала 1/2 ст.л. кориці)

ганаш:
100гр темного шоколаду
75мл густих вершків

Духовка: 180С. Форма: 24см в діаметрі

Коржі:
1. Борошно змішати з розпушувачем.
2. Яйця взбити з цукром міксером до білої піни. Частинами додавати масло, не зупиняючи міксер. Збивати ще 2-3хв.
3. Додати до яєчно-масляної суміші борошно. Замісити м’яке тісто. Вологими руками розділити тісто на 6-8 частин. Сформувати з них кульки, викласти на тарілку і поставити в холодильник на годину (хоча б на 30хв).
4. Охолоджене тісто викласти в форму (використовую дно від роз’ємної форми — відщипую шматочки тіста від кульки, розплющую в тоненьку пластинку і викладаю в форму, так щоб не було проміжків між пластинками, зробити часті проколи виделкою. Спекти 6-8 коржів.

Крем:
1. Яблука почистити від шкірки та насіння. Натерти на терці з великими отворами.
2. В каструлі добре змішати спеції, цукор, борошно і терті яблука. Поставити каструлю на невеликий вогонь і тушкувати 12-15хв. Охолодити до теплого. Вмішати в яблучну масу м’яке масло.

Зібрати торт: перекласти коржі яблучним кремом, зверху затити торт розтопленим у вершках шоколадом.

Залишити торт на кілька годин в холодному місці або на ніч.

Смачного!

Яблучний торт: 13 комментариев

  1. Дуже гарний рецепт!

    Запрошую вас приєднатись до української кулінарної соц. мережі cookorama.net . Думаю вам сподобається ;).

  2. to stfalcon

    Дякую за похвалу і за запрошення 😉 Обов’язково завітаю

  3. Гарний рецепт,хочу спробувати,а масло потрібно топити,чи розм’якшене ,як кращ?Дякую

  4. to Леся

    масло потрібне м’яке, не розтоплене (рідке)

    хоча для коржів, я часом і не розм’якшую, просто беру з холодильника

  5. Дуже смачний і легкий тортик, спекла на вихідних. Але крему, як на мене, треба робити більше — коржі багато втягують. дякую за рецепт

  6. to Гість: , 130-100-135-95.pool.ukrtel.net

    На здоров’я! Рада, що тортик сподобався 🙂 Щодо кількості крему — насправді це подвійна норма, від того що я знайшла в початковому рецепті, але звісно можна зробити ще більше. До речі, крем сам по собі є досить приємним десертом

  7. який розмір форми ,яка t випікання ?

Обсуждение закрыто.