Домашня локшина з сирним соусом

Для локшини:
4 яйця
1 ст.л. холодної води
1 ст.л. олії
2,5-3 скл. борошна (залежатиме від борошна)
дрібка солі
1/4 ч.л. хмелі-сунелі (за бажанням)

для соусу:
200мл вершків (20%)
150гр дрібно натертого твердого сиру
1/2 ч.л. суміші сушених тим’яну і майорану
сіль і перець за смаком

1. Змішати яйця з водою та олією, частинами додаючи просіяне борошно замісити туге тісто. Залишити на 30хв під рушником «відпочити».
2. Тісто розділити кілька частин, кожну частину розкатати в тоненький пласт 1-2мм (тісто, яке не розкачуєте залишайте під рушничком, щоб не пересихало, так само рекомендую накривати вже розкатані пласти)
3. Кожен пласт тіста нарізати тоненькими смужечками, розкласти їх на підносі або робочій поверхні (один із спогадів дитинства — коли дома робили домашню локшину — бабуся діставала з шафи великі лляні рушники, застеляла всі столи, дивани і обережно розкладала на них тонесеньку локшину — сушитися)
4. В широкій каструлі закипятити воду, посолити (зустрічала в книгах такі норми на 100гр сухих макаронних виробів  — 1л води, 1/4ч.л. солі, а взагалі готую «на око» не відміряючи, іноді додаю в киплячу воду 1 ч.л. олії, щоб локшина не злипалася), всипати локшину і варити до готовності. Злити воду, до локшими додати за бажанням шматочок масла або ложечку оливкової олії і перемішати.
5. Для соусу: в ковшику розігріти вершки з травами, всипати сир і дуже ретельно розмішати до однорідності, доки сир весь не розплавиться. Додати сіль та перець за смаком.
6. Подавати локшину з соусом.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*