Рецепти пісних страв

З понеділка для православних та греко-католиків розпочався Великодній  (Великий) піст — час духовної підготовки віруючих до свята.
У період Великого посту не влаштовують весіль та гучних гулянь, урочистих святкувань. Певні обмеження накладено на їжу.

Але й в час посту можна готувати цікаві та смачні страви!

 

Пісне меню

Закуски:

Домашня солена риба: скумбрія

Грибочки по-венесуельському

Ікра з перців та баклажанів

Гуакамоле (+ відео)

Печені перці в оливковій олії

 


Салати
:

Салат з морквою і тунцем (рибне)

Салат з квасолі та грибів

Буряковий салат з коріандром

Гостра томатна сальса

Крабова екзотика (без сиру)

Салат з помідорів та гранатових зернят

Кімчхі — китайська капуста по-корейськи

Корейська морква по-домашньому

 

Супи:

Борщок з ідеями (і без сметани)

Гаспачо (а раптом комусь спекотно:)…)

Картопляний супчик з грибами і чорносливом

Густий італійський томатний суп

Кминний супчик «з нічого» (на оливковій олії)

ACQUACOTTA — ТОСКАНСЬКИЙ ХЛІБНИЙ СУП (на овочевому бульйоні)

Грибний суп з перловою крупою

 

Другі страви:

Картопля у соляній шкарлупі

Про гречку і фантастичний салат з нею (молочне)

Паста по-середземноморському (без сиру)

Деруни з лососем (без сметани, риба)

Рис розсипчастий по-домашньому

Вівсяні котлетки від пані Олени

Теплий картопляний салат

Квасоля з томатами

Золоті картопляники від Muzred’a

Веганські деруни та гриби в гірчично-медовому маринаді

 

Випічка:

Соляна фокачча

RUISLIMPPU — фінський житній хліб на заквасці

Моментальні багети

Гріссіні — хрумке задоволення

 

Інше:

Заварне тісто для вареників та вушок

Домашні заготовки: печений гарбуз

 

Десерти:

Пиріжок з вишнями і мигдалем

Яблучний «крамбль» (вино можна замінити соком)

Салат десертний з м’ятою

Вівсяні квадратики з сухофруктами (на виноградній олії)

Псевдотрюфелі із сухофруктів

Печені яблучка (без білка зверху)

Запечений грейпфрут

Яблучний мус

 

Зелений чай з імбирем та перцем

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*