Салат з квасолі та грибів (пісне меню)

Пісний, дуже-дуже простий салат, але тим не менше смачний і ніжно любимий в нашій сім’ї. Можна готувати з будь-якою квасолькою, але мені найбільше подобається саме з білою.

Салат з квасолі та грибів

Щоправда салат на фото готувала не я, а наша бабуся

Пропорції приблизні
1 скл. сухої квасолі
250-300гр свіжих грибів або відварених сухих (смачно з білими, але й шампіньйони теж підходять)
1 цибулина
олія для смаження
заправка:
1 ст.л. олії (соняшникової, оливкової)
1 ч.л. оцту (яблучний)
сіль, перець за смаком
дрібка меленого коріандру

1. Звечора замочити квасолю в холодній воді (мінімум на ніч)
2. Наступного дня воду злити. Залити квасолю свіжою, підсоленою водою і поставити варитися під кришкою на маленькому вогні. Варити до м’якості квасолі (залежно від сорту квасолі від 30хв до 3-х годин).
3. Гриби і цибулю дрібно порізати. Розігріти олію в сковороді. Додати цибулю і готувати помішуючи до прозорості. Додати гриби і готувати до випарювання рідини.
4. Змішати в мисці квасолю, гриби з цибулею, полити олією, скропити оцтом, посолити, поперчити за смаком і ретельно перемішати.

Смачного!

М.К.: Я ще люблю додавати в такий салат ложечку другу домашньої аджики, але оскільки не всім вдома можна гостреньке, зараз подаю її окремо. Також гарно буде додати подрібнеу зелень петрушки. Якщо дуже бракує часу, то можна приготувати з консервованою квасолею, добре промивши її… але в смаку він буде програвати

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*