Шоколадний банановий кекс

Смачний та дуже шоколадний кекс. Замість білого шоколаду можна додати посічені горіхи або сушену вишню.
Тісто для цього кекса готується за технологією маффінів: окремо змішуються вологі інгридієнти, окремо сухі, а потім дві суміші з’єднуються, але без ретельного вимішування. Кекс виходить несухим та ніжним

шоколадний банановий кекс

1 1/2 скл. борошна
1/2 скл. какао порошка (без цукру)
2 ч.л. розпушувача
дрібка солі і соди
1 скл. цукру (для мене занадто багато, наступного разу візьму половину)

1 переспілий банан
1 яйце
50 гр м’якого масла
1 ч.л. меду
1/3 скл. кефіру (сметану змішала з молоком)

50 гр білого шоколаду (порізати на невеличкі шматочки)

Духовка: 180С, форма — цеглинка, пергамент для випічки

1. В мисочці виделкою розімяти банан, додати масло, яйце, мед і ретельно перемішати. Вмішати кефір.
2. Окремо змішати борошно, какао, розпушувач, сіль, соду і цукор.
3. З’єднати суху і вологу суміші, але не вимішувати (як для маффінів). Вмішати шматочки шоколаду.
4. Форму для кекса викласти пергаментом, вилити на пергамент тісто. Випікати в розігрітій духовці 45хв, закрити форму фольгою випікати ще 10-15хв (доки зубочистка не буде виходити сухою з центра кекса)
5. Готовий кекс залишити на 5хв в формі, тоді перекласти на решітку і охолодити.
Смачного!

 

За мотивами кекса від Сонюлі

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*