Капусняк з печеною картоплею

Трохи запізнілий рецепт оскільки сезон квашеної капусти завершився. Але раптом десь у закромах є ще трохи запасів, тоді можна без складнощів приготувати смачний обід.

Капусняк

Для моєї мами улюбленим поєднанням є капусняк з котлетою і смаженою картоплею. На фото адаптований варіант — без котлети і з грилованою картоплею 🙂

Для капусняка:
2,5 л міцного свинного бульйону
0,5 — 1 л квашеної капусти
2 ст.л. смальцю або олії
1 ч.л. насіння кмину
кілька горошин чорного перцю
сіль за смаком
варена свинина за бажанням (м’ясо з кісток, з яких варився бульйон)

6-7 середніх картоплин
сіль
олія для запікання

Духовка: 220С, решітка для запікання.

1. Розігріти смалець або олію у глибокій сковороді, додати кмин і обсмажити 1-2 хвилини. Додати капусту, перець і готувати на середньому вогні під кришкою 20-25хв.
2. Довести бульйон до кипіння, додати капусту зі спеціями, м’ясо і варити 10-15хв. Посолити за смаком.
3. Картоплю почистити і порізати брусочками. Обсушити паперовими серветками. Покласти картоплю до поліетиленового пакету, додати олію, сіль і добряче потрусити.
4. Розкласти картоплю на решітці для запікання і запекти в розігрітій духовці до золотистого кольору 15-20хв (тепер запікаю в аерогрилі).
Подавати капусняк з запеченою картоплею

Смачного

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*