Пиріжок з вишнями і мигдалем

Простенька і смачна домашня випічка. Я довго мріяла про якусь випічку з вишнями, але не хотілося тортів, крему та бісквітів, тому зупинилася на такому пиріжку

Галета з вишнями і мигдалем

Начинку для такого пиріжка можна вибрати будь-яку в тому числі і не солодку, але тоді не варто додавати цукор в тісто

для тіста:
2 скл. борошна
1 ч.л. розпушувача
1/2 скл. окропу
1/2 скл. олії без запаху (для солоної галети з сиром спробую все таки запашну оливкову)
2 ст.л. цукру (за бажанням)
дрібка солі

начинка на півпорції тіста:
2/3 скл. заморожених вишень
2-3 ст.л. цукру
3 ст.л. сухарів
2 ст.л. мигдалевих пластівців (або інших подрібнених горіхів)

Духовка: 200С, деко та пергамент для випічки

1. В мисці змішати окріп з олією, додати борошно з розпушувачем, сіль, цукор і замісити туге тісто (при потребі додати ще борошна, якщо тісто буде м’яке від соку з начинки воно може розлізтися під час випічки). Залишити тісто на столі на півгодинки.
2. Тісто розкатати в круг (використала тільки півпорції тіста, кргу вийшов близько 25см в діаметрі, розкачувала одразу на пергаменті, так простіше переносити на деко)
3. На центр круга викласти начинку: нерозможені вишеньки змішати з цукром та 1 ложкою сухарів, рештою сухарів посипати тісто, розподілити в центрі начинку, залишаючи досить широкі краї (4-5см). Посипати вишні мигдалевими пластівцями
4. Закрити краями тіста начинку, залишивши в центрі отвір. Змастити верх пирога водою і присипати цукром за бажанням. Перекласти пиріг на противень і випікати в розігрітій духовці 30хв.
5. Готовий пиріг повністю охолодити на решітці.
Смачного!

М.К.: рецепт тіста від Альони aspiri, в кулінарному інтернеті подібні пироги іменують галетами, та як би їх не називали це досить цікава та варіантивна випічка на будень

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*