Картопля у соляній шкарлупі

Дуже смачна і цікава картопелька, яка разом з тим готується елементано просто.

Картопля у скоринці

Приготовлена таким способом картопля чимось нагадує запечену у вогнищі (якраз нещодавно запікали і в вогнищі і в шкарлупі тому маю з чим порівнювати)

Отже, власне рецепт:

1 кг картоплі (12-13 невеличких картоплин)
1,5 ст.л. солі
1,5 ст.л. борошна

Духовка: 200С, деко для випічки, фольга

1. Розігріти духовку, застелити деко для випічки фольгою.
2. Картоплю дуже ретельно вимити (зі щіткою під проточною водою). Не чистити і не сушити!
3. В мисочці змішати борошно з сіллю.
4. Кожну мокру картоплину гарненько обваляти в борошні з сіллю, так щоб вся картоплина була покрита сумішшю.
5. Викласти картоплю на деко і запікати в духовці 40-60хв (залежить від розміру і сорту картоплі)

Смачного!

М.К.: готову картоплю можна їсти прямо зі скоринкою (я використовую домашню картоплю) або тільки вибирати ніжний м’якуш, наприклад ложечкою як яєчко 🙂 Дуже смачно з густою сметаною або з маслом із зеленюю та часником.
Ідею взяла з польського форума cincin.cc, правда кількість борошна і солі підбирала експериментально

Картопля у соляній шкарлупі: 4 комментария

  1. Бульбочку пробувала вже давно, дуже смачненька і простенька =)

    А вот недавно навчилася робити соус, який до неї дуууже вже пасує. Можна, поділюся? =)

    Він майонезоподібний, але то не майонез. Каталонський, називається айіолі (буквально часник-олія, але я ше так не пробувала, поки роблю з жовтком). В мене є спеціальна штука для айіолі
    http://www.google.com.ua/imgres?imgurl=http://sketchup.google.com/3dwarehouse/download%3Fmid%3D31425c51a5f998c51bb3780928eef029%26rtyp%3Dlt%26ctyp%3Dother%26ts%3D1202485838000&imgrefurl=http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details%3Fmid%3D31425c51a5f998c51bb3780928eef029&usg=__zUF-EzDppf29UN8hODBHjKseEGY=&h=273&w=400&sz=25&hl=ru&start=0&sig2=LtX7x0dOl7bCe0URE7Qx9w&zoom=1&tbnid=LiBQ58IFaInVSM:&tbnh=112&tbnw=156&ei=cn9tTP3eCsTKjAegmYX7CA&prev=/images%3Fq%3Dmortero%2Bamarillo%26um%3D1%26hl%3Dru%26rlz%3D1C1CHMY_ruUA383%26biw%3D1024%26bih%3D483%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=266&vpy=84&dur=1915&hovh=159&hovw=233&tx=134&ty=98&oei=cn9tTP3eCsTKjAegmYX7CA&esq=1&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:1,s:0

    але є люди, які роблять ту справу блендером.

    ну значить ріжу дрібненько зо 2 зубчика часнику, добре солю і розтираю. Коли однорідне, даю жовток і продовжую розтирати. Взагалі бажано не зупинятися.

    А потім по трошечки додаю олії. В оригіналі вона повинна бути оливковою, але сонячникова робить соус набагато ніжнішим. Трошки хляпну — і мішаю-мішаю-мішаю…

    Якшо робите на велику кількість людей — можна раз чи два поміж «порціями» олії дати чайну ложечку води, вона розпушує айіолі.

    До печеної картоплі — просто супер! Але мені воно так смакує, шо навіть з хлібчиком його наминаю =)

    Застереження. Їсти разом з коханою людиною одночасно, бо запах страшенний!!

    Сподіваюся, стане комусь у пригоді 😉

  2. to Natalia

    мені точно стане в пригоді 🙂 Дякую за рецепт соусу

  3. Забула сказати важливу річ!! Яйце має бути кімнатної температури!

Обсуждение закрыто.