Манго лассі

Якщо продовжувати тему улюблених напоїв, то без вагань назву одним з перших манго лассі — такий собі коктейль з домашнього йогурту, молока, манго і меду.

манго лассі

Лассі — популярний в Індії та Пакистані освіжаючий напій. Цікаво, що традиційний лассі готують з дахі (йогурту), води і/або льоду, солі і спецій (напр. обсмажений молотий кумин). Думаю, що треба якось спробувати собі і такий варіант приготувати 🙂
А поки пропоную спробувати лассі з манго

На 2-3 порції (залежно від апетиту):
1 стигле манго
250 мл густого йогурту без наповнювачів
125 мл молока
1 ч.л. меду

1. Молоко і йогурт варто взяти добре охолоджені. Манго почистити від шкірки. Гострим ножем відділити всю від кістки м’якоть і порізати її невеличкими шматочками.
2. Вкласти всі інгридієнти в чашу блендера і ретельно взбити. Одразу розлити в склянки і подавати.

Смачного!

М.К.: Для мене оптимальними є саме такі пропорції інгридієнтів для лассі. Пробувала їх міняти — от не той виходить результат і край. Також не надто сподобалася заміна манго на банани, полуницю та інші фрукти-ягоди, і це при тому, що в будь-яких інших стравах манго конкретно недолюблюю.
До речі всесвітньо відомий шеф Джеймі Олівер пропонує спробувати варіант манго лассі з сіллю і кардамоном. Я, правда, на такий експеримент наразі не наважилася.

Манго лассі: 4 комментария

  1. дело в том, что у нас-то манго спелого и не найти… все эти зеленые пложы с красноватым боком сильно сильно недозревшие. Поэтому, если хочется экзотики, я бы заменила ну хотя бы киви.. они хоть спелые

    а вообще, отлично все с ягодами! с ежевикой, брусникой, голубикой! ласси сталы популярны во всем мире, их делают с йогуртом или кефиром, только вот известны в мире больше как смузи!

    я совсем недавно об этом писала в блоге spoon.com.ua/2010/01/vitaminnye-smuzi/

  2. Nastya, у наших краях, в Арсені чи в Сільпо, часом можна натрапити на стиглі екземпляри.
    З іншими ягідками-фруктами — так, теж дуже смачно, просто з манго — мій фаворит 🙂

  3. Кожного разу відвідуючи Ваш блог відкриваю для себе щось новеньке — цього разу це лассі. Просто, смачно, а головне — освіжаюче, що важливо, приймаючи до уваги спеку. Дякую!

  4. to Ліна,

    на здоров’я! і Вам дякую за хороші слова 🙂

    рада, що напій сподобався

Обсуждение закрыто.