Печиво «Снікердудль» і варіації з яблуками

Snickerdoodle — Класика американської випічки — кругле печиво з тонкою скоринкою та ніжною крихкою серединкою.

Snickerdoodle

Я тісто розділила навпіл і одну частину робила класично, а в другу захотілося мені додати порізане кубиками яблуко, уявила запах печива з яблуком і корицею… ммм… — готові печенька з яблуком мені посмакували значно більше.

1,5 скл. борошна
1 ч.л. порошка для випічки
дрібка солі
130 гр м’якого масла
3/4 скл. цукру
1 яйце

1 ст.л. меленої кориці
2 ст.л. цукру

1 яблуко (за бажанням)

Духовка: 180-200С, деко і папір для випічки, чайна ложка

1. Змішати борошно, порошок для випічки і сіль. Просіяти в миску.
2. В іншій мисці збивати масло з цукром 7-10 хвилин до білої пухкої маси. Додати яйце і знову ретельно збити.
3. Всипати до масла борошно і гарненько вимішати. За бажанням вмішати очищене і порізане невеличкими кубиками яблуко.
4. Застелити деко для випічки пергаментом. В маленькій мисочці змішати корицю і цукор.
5. Чайною ложкою набирати тісто і руками формувати невеличкі кульки. Кожну кулько обваляти у корично-цукровій суміші і викласти їх на деко, на відстані 4-5 см одна від одної.
6. Випікати в розігрітій духовці 12-15хв, до легенького зарумянення. охолодити і смакувати.

Смачного!

М.К.: печенька досить смачні, як уже написала — мені содобалася власна модифікація з яблуком. За основу випічки брала рецепт з allrecipes.com, але досить сильно змінила — у них там якийсь шортенінг з маслом пополам беруть (кулінарний рослинний жир), цукру в 2 рази більше ну і взагалі там були пропорції трохи інші, тому навряд чи моє печиво відповідає класиці, та це вже деталі 🙂 Печиво з яблуком випікалося на 5 хвилин більше і досить сильно розпливлося. Для порівняння на фото біля мисочки з «оригіналами»

Печиво «Снікердудль» і варіації з яблуками: 1 комментарий

  1. Печиво надзвичайно смачне! тільки я додала трошки більше борошна, аби було зручніше робити кульки:)

Обсуждение закрыто.