Струдель з фаршем або «заєць» в кожушку

Цей струдель приготуаввся спонтанно — залишився фарш від м’ясного «зайця», а мені давно було цікаво, що буде якщо запекти моє улюблене пельменне тісто на сметані.

струдель з фаршем

Результат експерименту змели швидше за самого «зайчика» — ледь встигла зазнимкувати. Тісто запеклося смачнющою скоринкою, яка втягнула в себе всі соки з начинки.

1/3 — 1/2 порції тіста на сметані
Тісто (повна порція)
100 мл сметани
100 мл мінеральної води
1 яйце
дрібка солі
3-4 скл. борошна
Змішати вінчиком сметану, яйце, воду і сіль. Додати борошно і замісити м’яке тісто. Залишити загорнуте в поліетилен тісто відпочити на півгодини.

300 гр домашнього фаршу (нежирна свинина і телятина)
1 яйце
1 ст.л. гірчиці
1 ст.л. соусу чилі або аджики
3 ст.л. тертих сухарів
1 ст.л. вустерширського соусу
1/4 ч.л. мелених зерен коріандру
сіль, перець інші спеції та приправи за смаком
Змішати всі інгридієнти для фаршу
+ кілька тоненьких смужок бекону
Духовка: 200С, деко для випічки
1. Тісто розкатати на пергаменті в овал до товщини 2-3мм (як на вареники).
2. Викласти фарш в центр овала продовгуватою паляничкою, залишивши краї тіста в 5 см. Прикрити фарш беконом.
3. Загорнути тісто на фарш — спочатку загорнула краї тіста з вужчих сторін, а тоді з широких, так щоб вони перекрилися зверху. Можна змастити верх струделя розботаним яйцем з молоком, або водою. Я нічим не змащувала.
4. Перенести струдель з пергаментом на деко. Викіпати в розігрітій духовці 30-40 хв, до золотистого кольору. Трохи охолодити і подавати.
Добре смакує з легким овочевим салатом.
Смачного!

Струдель з фаршем або «заєць» в кожушку: 2 комментария

  1. підкажіть, будь ласка, для цього тіста ви викристовуєте мінеральну воду газовану чи ні?

  2. to Марина

    використовую для тіста негазовану воду

Обсуждение закрыто.