Яблучний «крамбль»

Дуже простий і чудний варіант для десерту. Коли і чогось смачненького хочеться, а готувати лінь… ну і щоб для талії не шкідливо було 🙂

Яблучний "крамбль"

З яблуками дуже смачно, особливо якщо яблука хороші. Не імпортні — восково-глянцеві-безсмачні, а неприглядні-місцеві з власного саду, чи то в бабусічки на ринку куплені, от 🙂
Хоча варіацій незліченна кількість — і з грушами, і з сливами, персиками, абрикосами… все що під руку потрапить 🙂

На 3-4 порції:
3-4 невеличкі яблука
1-2 ч.л. меду
1 ст.л. вина
спеції за бажанням (трішки меленої кориці, гвоздика, кардамон)

3-4 ст.л. вівсяних пластівців («Геркулес», отих, що варити потрібно)
1 ст.л. дрібно посічених грецьких горіхів (горіхи можна додавати будь-які, навіть кокос пробувала — смачно)
цукор за бажанням

Духовка: 220С

1. яблука почистити від шкірки та насіння. Порізати невеличкими кубиками.
2. В невеличкій каструльці розігріти вино з медом і спеціями. Додати яблука і варити на невеличкому вогні 5-7 хв. Яблука не повинні розм’якнути, бо на виході отримаємо кашку-пюрешку 🙂 !
3. На розігрітій сковороді підсмажити 1-2 хвилини суміш пластівців і горіхів.
4. В порційні жаростійкі мисочки розкласти яблучні кубики, присипати вівсяно-горіховою сумішшю і поставити в розігріту духовку на 7-10хв (в ідеалі — під гриль), щоб пластівці підрум’янилися гарненько.
5. Подавати теплим або холодним. Гарно смакує з кулькою ванільного морозива 🙂

Смачного!

Яблучний «крамбль»: 1 комментарий

Обсуждение закрыто.