Мило-скраб «Вівсяне»

Це мило у мене найулюбленіше — вівсяне молочко, вершки і пластівці, для легкого пілінгу шкіри!

вівсяне мило-скраб

«Варила» його вже разів зо п’ять підряд. Воно просто бездоганно доглядає за шкірою, ніжно очищує і підживлює.

Склад:
мило «Алое Вера» ТМ АРО
олія з виноградних кісточок
вівсяні пластівці швидкого приготування «Нордік»
вершки «Простоквашино», 20%
розмаринова косметична вода
гліцерин
мед
і парфуми Calvin Klein для аромату

Алгоритм приготування — тут і тут.
Єдиний нюанс: 2 ст.л. вівсяних пластівців заливаю 50мл вершків за кілька годин до приготування мила, і додаю в мильну масу разом з сухими пластівцями перед розфасовкою у форми.

Мило-скраб «Вівсяне»: 14 комментариев

  1. привіт. я ви часом е продаєте оте мило вівсяне? дуже б собі хотілося. так виглядає гарно, ммм:)

  2. to kylbaba

    якщо є такий запит, то можу продати мильце

    напишіть мені, будь-ласка, на емайл retgdwera@gmail.com

    дякую 🙂

  3. Хм, знаєте, я дуже багато часу просиділа читаючи інформацію про мило — складники, основи для нього, додатки, хімію, синтетику і так далі… Перфуми не радять додавати до мила, бо вони на спирту, а для мила це недобре.

    Я навіть сама пробувала, варила з нуля, використовувала небезпечний луг, всьо як книжка пише. Щоправда, не впевнена ше щодо кінцевого результату… Сумнівно воно трохи виглядає… Але то таке, я вже знаю чого не робити =)

    Таке вот питаннячко. Може, ви знаєте, де можна оптом накупляти різних олій? Мені треба пальмову, рапсову, рецинову, какао, і особливо кокосову, бо вона сприяє кращій піні. Ну і ефірні.. Просто якшо купляти а аптеках, то мило золоте виходить, бо ж його багато тре

  4. to Natalia,

    Дякую за інформацію щодо спирту в милі. Трохи здивована, бо досі не зустрічала таких даних, а навпаки поради щодо збризкування спиртом-парфумами мильних шарів при виготовленні багатошарового мила, напр. на тому ж ru_soap і в книгах по миловарінню. Але зверну на це увагу і пошукаю цілеспрямовано. Наразі тішу себе думкою що два пшики парфумів не завдадуть шкоди 🙂

    Щодо олій та масел — оскільки до «мила з нуля» ще не добралася, наразі використовую переважно оливкову та виноградну, купую їх в метро. Там же бачила рапсову. Какао масло колись мені мама прикупила в Моршині близько 0,5кг за 15грн. А кокосові масла мені мають передати з місцевого кондитерського цеху, ціни правда не знаю, але думаю що дешевше ніж через інтернет замовляти. Ефірні олії збираю у знайомих :), закуповую у аптеках або в Вівасані, останні досить дорогі, але розхід у них невеликий (на 500гр мила 4-5 крапель достатньо). Колись вивчала в цій темі інтернет-магазини, в принципі можна знайти ціни нижчі ніж в аптеках.

  5. Будь ласка, скажіть, де можна придбати розмаринову косметичну воду? В аптеці? І чи не можна її замінити чимось іншим, якщо я її не знайду. Дякую за відповідь.
    P.S. Моя сестра зробила шоколадне мило за Вашим рецептом і залишилася дуже задоволеною.

  6. to Ліна

    Розмаринову воду купувала в «ДЕКО», в інших місцях не зустрічала. Можете просто пропустити цей інгредієнт, або запарити розмаринові гілочки і ложечку рідини у мило

    🙂 Рада що мильце сподобалося

  7. В аптеці ДЦ, здається, бачила косметичні води. Там і найбільший вибів ефірних олійок фірми «Ароматика», вони файні

  8. Хвалюся і ставлю всіх до відома, що мило з нуля зробити реально! Реально зробити його красивим, пахучим і пінистим! То я накопала олійок, накупила собі багато кокосової олії!..

    Можу поділитися рецептом і малесеньким досвідом! Вже змилила кусочок мила, зробленого на відварі з календули 😉

  9. Natalia, прошу рецепт «в студію»! — можна і з фотками 🙂 ну і досвід конче потрібен 🙂

    а то в мене олії і натрій уже кілька місяців стоять, чекаю поки доберуся 🙂

    — в якій каструлі мило варилося (металева, алюмінієва, емальована)?

    — яким способом? (холодне-гаряче)

    — мішали блендером чи вручну? скільки часу то зайняло?
    ох… здається в мене дуже багато запитань 🙂

  10. Перш за все треба визначитися з тим яке милко ми хочемо. Наприклад корицеве (дуже люблю корицю просто). Для того я купила 10мл корицевої ефірної олійки.

    Потім треба порахувати кількість їдкого натру. Для того користуюся:

    calculate.aroma-beauty.ru/

    але ще недавно відкрила для себе:

    http://www.magicaltouch.ru/calc/calc.php

    Оцей другий калькулятор навіть характеристики мила пише. В мене в корицевому милі відрхилявся від норми тільки один, але сильно =)

    Є три види олійок (сама для себе визначила): базові, які я розділила на піноутворюючі і прості, і ефірні. Єфірні в нас будуть займати 5% всього мила. А піноутворюючих і простих я вирішила дати порівну. В піноутворюючих кокосової олії завжди даю стільки, скільки решти разом взятих.

    Наприклад: кокосова 30, какао-масло 15, пальмова 15; оливкова 10, льняна 10, горіхова 10; виноградова 10; соняшникова 10; мигдалева 10

    Треба ввести це все на калькуляторі, тоді він видає к-сть потрібної води і гідроксиду натрію.

    Роблю все в такому порядку. Прибираю все їстівне з кухонних столів, включаю витяжку і привідкриваю вікно (може то і забагато, але я такого начиталася про їдкий натр…)

    Виставляю всі олійки, шо мені треба, кухонну вагу, півлітрову баночку, емальований черпачок (не до борщу, а звичайний півтора чи дволітровий черпак) і дерев*яну ложку — все це я купила собі окремо ЛИШЕ для мила і не дай Боже використовувати то інакше (крім кухонної ваги). Потрібні ше гумові рукавички і спиртовий термометр (в мене такий довгий). Техніку безпеки на всякий випадок раджу прочитати, хоча доза невелика.

    Спосіб в нас буде холодний, оскільки при температурі визе 50* олії втрачають корисні властивості — толку тоді з того домашнього мила =)

    В баночку, яка вже на вазі, наливаєм потрібну кількість дистильованої води. Мабуть, можна просто фільтровану. Потім обережно всипаєм потрібну к-сть шариків натрію. Ставимо це все на дно умивальника і обережно мішаємо дерев*яною ложкою, але тим другим кінцем. В мене він вже почорнів.

    Реакція екзотермічна, вода сильно нагріється, а нам треба щоби температура була не більше 50*, тому ми можемо зайнятися іншою користою справою.

    Приготувати формочки. Можна використовувати силіконові форми для випічки або дитячі пасочки (в другому випадку раджу вистелити харчовою плівкою, бо важко буде діставати). Кажуть, шо справжні миловари роблять то у дерев*яних формах, але я ше не пробувала. Формочки треба трошки змазати оліією.

    Коли луг вистиг (для того в нас термометр), в черпачок відмірюєм необхідну масу олійок і включаємо на МІНІМАЛЬНИЙ вогонь. Тут треба бути дууже обережним, бо нагріваються катастрофічно швидко. Підвох в какао-маслі, яке топиться при температурі тіла — 36,6, але поки весь кусочок розійдеться, температура вже буде зависокою, тому раджу перед плавленням його добре подрібнити. Як тільки температура досягне 40-50* — знімаємо з вогню і помалеееньку доливаємо в олійку луг.

    Блендера мені жаль, бо він тоді більше ні до чого не послужить, тому набралася терпіння і мішала тим самим кінцем дерев*яної ложки. Займає мені близько години поки я починаю помічати, шо воно трооошки гусне. Суміш робиться мутною практично на очах, зразу, а гусне по мірі охолодження. Мішала десь з годину. За 30хв мішання дала дрібку кориці в мило і буквально краєчок чайної ложки какао — суттєво змінився колір. Ефірну олію треба давати хвилин за 5-10 перед тим як розливати у форми. Колись я давала її зразу коли помутніє, але тоді мило пахло старим господарським, а не тим, чим я хотіла.

    Виливаєм нашу радість у формочки і залишаємо в спокої на кілька днів. Через кілька днів витягуємо з формочки вже майже тверде милко — і тепер залишаємо його в спокої мінімум на 4-6 тижнів. Чим таке мило старше, тим краще.

    Можна замість води давати відвари з трав. Я робила на відварі з календули колись і в кінці дала мандаринову олію, а ше трошки самих трав календули — виглядало гарно, змилилось без проблем. Можна давати ше молоко, але я ше не пробувала, бо боюся, шо натрій його спалить.

    Ніби все, нє?

  11. Наталю, щиро дякую за таку детальну відповідь!

    Мені аж вже кортить мило зварити 🙂 тепер треба дочекатися коли малого бабусі заберуть, бо з ним не ризикну… ну і банячок «для мила» прикупити

  12. А можна ,ще мені купити у вас ,таке мильце,вівсяне,а то у мене ,дуже суха шкіра.,звичайні мила дуже сушать шкіру..Буду дуже сильно вдячна.І як з вами можна звязатись.

Обсуждение закрыто.