Тефтельки з морквою у вершковому соусі

Різноманітні тефтельки-фрикадельки-котелетки у нас вдома в пошані. Але будь-яка навіть найулюбленіша страва з часом приїдається, тому постійно шукаю варіанти. Ось цей досить неклопіткий, гарно підходить для сімейної вечері, наприклад з овочевим салатом або картопляним пюре на гранір.

тефтельки

Взагалі нам дуже подобається якщо у фарш до котлет додавати якісь наповнювачі — яблуко, домашній чи твердий сир, шматочки фети. Цього разу експериментувала з тертою морквиною.

для котлет:
500гр хорошого фаршу (телятина і нежирна свинина)
1 середня морквина
1/2 скл тертих сухарів
1 яйце
1 ст.л. гірчиці
2 ст.л. вустерширського соусу (або соєвого)
1 ст.л. соусу чилі
1/2 ч.л. меленого коріандру
сіль-перець за смаком

олія для обсмажування

для соусу:
1 ст.л. оливкової олії
1 цибулина
200мл вершків
50мл сухого вина
дрібка шафрану
сіль-перець за смаком

1. Змішати всі інгридієнти для тефтельок. Якщо є час, то можна взбити в піну білок і обережно вмішати його в фарш в останню чергу. Це зробить тефтельки більш пухкими
2. Сформувати з фаршу невеличкі тефтельки, обсмажити їх з усіх сторін на добре розігрітій пательні. Обсмажені котлетки скласти в каструлю.
3. Цибулину дрібно порізати, обсмажити на олії в глибокій пательні або широкій сковороді. Викласти на пательню котлетки, залити вином і протушкувати кілька хвилин.
4. Змішати вершки з шафранок, сіллю, перцем, влити суміш у пательню і готувати ще 5хв на сильному вогні без кришки і 10 хв під кришкою на середньому вогні.
5. Подавати з гарніром на Ваш смак

Смачного!

Тефтельки з морквою у вершковому соусі: 1 комментарий

  1. Блог надзвичайно гарний на вигляд і приємний на смак. Слини наковтався, йду на кухню. Завтра прийду ще.

Обсуждение закрыто.