Торт «Бите скло»

Досить вдалий варіант десерту для спекотних літніх днів. Пухкий бісквіт та ніжний сметанковий крем зі шматочками фруктового желе. Однозначно сподобається любителям галеретки.

торт бите скло

Краще готувати цей торт напередодні або за кілька годин до подачі, щоб крем добре застиг.

корж:
3 яйця
1 скл. цукру
100гр м’якого масла
1 скл. борошна
1/2 ч.л. розпушувача
дрібка солі

або Ваш улюблений бісквіт

крем:
500гр густої сметани
200гр вершків 35%
1,5уп желатину (з розрахунку 1уп на 500мл рідини)
5-6ст.л. цукрової пудри
50мл апельснового соку (за бажанням)

желе:
2 уп. желатину (з розрахунку 1уп на 500мл рідини)
2 по 300 мл соку, фруктового сиропу тощо (у мене був вишневий сироп з варення та ананасовий сік)
цукор за смаком

або 2 уп. фруктового желе (з розрахунку 1уп на 500мл рідини) та 2 по 300мл окропу

Духовка: 190С, форма діаметром 26-28 см

1. Для желейних кубиків: залити в окремих каструльках желатин соком, додати цукор за смаком і залишити на 10хв. Підігріти каструльки на маленькому вогні, постійно помішуючи до повного розчинення желатину. Вилити охолоджений желатиновий розчин в широкі тарілки або інший підходящий посуд і постаивти в холодильник до повного застигання.
2. Бісквіт: просіяти борошно з сіллю і розпушувачем. Яйця збити з цукром у пухку піну. Додати порціями масло, не перестаючи взбивати. Всипаи просіяне борошно і обережно вмішати в яєчно-масляну масу. Форму для випічки з високими бортами (роз’ємну) змастити маслом і припилити борошном (можна вистелити пергаментом для випічки). Випікати 35-40хв в розігрітій попередньо духовці (зубочистка ввіткнута в центр коржа повинна виходити без крихт)
3. Випечений бісквіт залишити на кілька хвилин в формі, обережно вийняти і охолодити на решітці (для цього торта я практикую зрізати дуже тонкий верхній шар з бісквіту, практично тільки вершню скоринку)
4. Сметанний крем: залити желатин 50мл вершків на 10хв. Обережно підігріти розбухший желатин до повного розчинення. (Я замочую желатин у чашці, а тоді розігріваю на водяній бані — все гарно розчиняється за кілька хвилин)
5. Решту вершків збити у мисці до густоти. Не перестаючи збивати, додавати порціями сметану і цукрову пудру. Влити розчинений у вершках желатин, апельсиновий сік і ще раз ретельно взбити.
6. Фруктове желе порізати невеличкими шматочками (бажано би кубиками, мені от не вдалося 🙂 поспішала). Вмішати обережно шматочки желе у сметанковий крем.
7. Викласти кремову суміш на бісквітний корж і поставити на кілька годин у холодильник. Якщо крем спочатку не надто густий  — варто скористатися роз’ємною формою відповідного діаметру.

Смачного!

М.К.: Можна приготувати більш легкий крем, використавши 300мл вершків і 400мл йогурту.

І трішки усмішок:

Торт «Бите скло»: 2 комментария

  1. Яка краса! Щойно спека спаде — обов»язково приготую!!!

  2. to melle

    🙂 еге ж бо… включати духовку в таку спеку майже страшно… ми наразі обмежуємося варіантом без бісквіту (або використовую покупні савоярді) зате з фруктами

Обсуждение закрыто.