Заварний млинець з полуничним салатом

Масовий сезон полуниці вже практично завершився, однак поділюся цим рецептом, тим більше полуницю цілком спокійно можна замінити іншими фруктами-ягодами

Заварний млинець з полуничним салатом

На ідею легкого солодкого обіду мене наштовхнув рецепт ALMOIXÀVENA (MOIXÀVENA) — АЛЬМОЙШАВЕНА від cuinera-catala. Дуже цікавий пиріг-млинець із заварного тіста, чимось схожий на солодкий омлет. І полунично-апельсиновий салат тут дуже пасував.

Рецепт:
200гр води
100гр олії (використала вершкове масло)
130гр борошна
4 яйця
суміш меленої кориці з цукром (використала млинок з прянощами до кави та десертів)

Духовка: 200-210С.Деко для випічки, пергамент.

1. Закип’ятити воду з маслом, зняти з вогню. Всипати в окріп борошно, швидко і ретельно розмішати.
2. По одному додавати яйця, добре вимішуючи тісто після кожного до однорідності. Готове тісто мяке та тягуче.
3. Деко для випічки вистелити пергаментом (можна змастити маслом). Розмастити тісто тонким шаром на пергамент. Посипати цукром з корицею. Випікати в розігрітій духовці 25-30хв до золотисто-коричневого кольору.

Для салату: полуниці вимити, видалити плодоніжку, порізати невеличкими шматочками. Скласти в салатницю, додати порізаний банан, листочки м’яти, терту цедру половини апельсина, 1-2ст.л. апельсинового соку і цукрову пудру за смаком. До речі нам дуже сподобався цей салат з морозивом.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*