Сніданкові секрети: Лаваш-рулет з сиром і чорницями

Наш сьогоднішній сніданок 🙂 Легкий, швидкий і дуже смачний

Лаваш-рулет з сиром і чорницями

Використала залишки свіжої чорниці, але гадаю що можна використовувати будь-які ягоди, або фрукти порізані на шматочки. Треба ще спробувати такий рулет з малиною та вишнями. Свіжа чорниця конкретно зафарбувала начинку, певно з замороженою таких казусів не буде.

Upd: холодні рулетики смакують не менше ніж теплі! 🙂

на 2 рулета:
2 тонкі лаваші
250гр сиру (творогу), обезжирений
250мл сметани
3 ст.л. цукру
2/3 скл. чорниць

жовток + 1 ст.л. молока для змащування (за бажанням)

цукрова пудра для подачі

Духовка: 220С, деко і пергамент для випічки

1. В мисці ретельно змішати творог, цукор і сметану до однорідної маси (можна міксером, я обійшлася виделкою)
2. В творожну масу обережно вмішати ягоди чорниці
3. Розділити творожну масу навпіл і змастити кожною половиною корж лаваша. Скатати лаваш у рулет і перекласти їх на деко вистелене пергаментом (можна не брати пергамент, але сир і ягоди у начинці — капосні штуки, частенько витікають, а відмивати потім деко довго і нудно).
4. Змастити кожен рулет жовтком, змішаним з молоком. Випікати в розігрітій духовці до золотистого кольору.
5. ати рулетам трішки вистигнути, щоб начинка «схопилася» і нарізати на порції. При подачі посипати цукровою пудрою.

Смачного!

М.К.: ці рулети чимось схожі на сирник з лавашем і яблуками. Поки готувала зранку не втрималася від легкого експерименту. Один рутел приготувала як описано, а в начинку до другого додала пакетик ванільного пудинга (той, що треба варити з 400мл молока) і кілька ложок сметани. Результат: другий рулет, той що з пудингом — виглядає красивіше, при запіканні начинка не витекла, ріжеться значно легше. А от на смак мені явно сподобався перший рулет — ніжніший він 🙂

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*