Чудо-десерт: Шоколадна «ковбаса»

Злегка ностальгічний для мене десерт, з присмаком безтурботного дитинства, ароматом маминої усмішки і трепетним очікуванням цьогось смачненького 🙂

Шоколадна

Колись матуся «чаклувала» такі шоколадні ковбаски для нас малих, а тепер вже я балую смакотою свого ласунця 🙂
Насправді така «ковбаса» готується швидко… ну і зникає так само швидко, оскільки дорослі ласуни теж полюбляють тягати скибочки
Десерт не те щоб дуже літній, взимку теж дуже смачно, але зараз досить актуальний, оскільки не вимагає жодної теплової обробки

на 1 ковбаску:
200 гр цукрового печива («До кави»)
50 гр мякого масла
3-4 ст.л. какао-порошку (несолодкого)
4-5 ст.л. невареного згущеного молока
жменя горіхів
+ цукати, родзинки за бажанням

пергамент для випічки, холодильник-морозильник

1. Печиво скласти у миску і подрібнити до неоднорідних крихт — така собі суміш з невеличких шматочків печива і «пісочку» (можна змолоти в кухонному комбайні, але я там завше прогавлюю момент і отримую тільки печеньковий пісочок)
2. Додати до крихти масло і ретельно вимішати, щоб печиво ввібрало масло
3. Додати какао, посічені горіхи, цукати і перемішати
4. Додати згущене молоко і гарно вимішати масу — буде схоже на липке шоколадне тісто 🙂
5. Шоколадну масу викласти на шмат пераменту для випічки (можна скористатися харчовою плівкою, але мені з пергаментом зручніше). Рукати сформувати ковбаску і закрутити її в пергамент. Поставити на годинку-дві до холодильника
Часом відправляю до морозильної камери, тоді дуже класно зранку врізати кілька шматочків «шоколадної салямі» до ранкової кави

Смачного!


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*