Майже панна-котта

Панна-котта — чуовий італійський десерт. Дослівно переводиться як варені вершки. І готується відповідно з вершків та загущується желатином 🙂

Майже панна-котта

В один зі спекотних днів я готувала дещо полегшений варіант — з молоком та ваніллю

на 6 порцій:
500 мл молока, 3,2% жирності
3 ст.л. цукру
кілька крапель ванільного екстракту
1 пакетик желатину (на 1/2л рідини)

6 формочок місткістю до 100 мл кожна
ягідний соус для подач?

1. Висипати желатин в склянку, залити 100 мл молока і залишити на 5-7 хвилин.
2. 400 мл молока влити в каструльку, довести до кипіння, додати цукор, ваніль і розмішати.
3. В маленькій каструльці підігріти воду, поставити у гарячу воду склянку з замоченим желатином. Постійно помішувати желатин до повного розчинення.
4. Влити желатиновий розчин в молоко з цукром, ретельно розмішати і розлити в формочки. Поставити в холодильник на кілька годин, до повного застигання.
5. Застигле молочне желе дістати з формочок (для полегшення можна обережно опустити формочку на кілька секунд в гарячу воду), перевернути десерт на тарілку і полити кисло-солодким ягідним соусом чи сиропом

Смачного!

М.К.: десерт вийшов на диво смачним, я точно такого не очікувала 🙂 замість формочок використала силіконову форму на 6 мафінів, діставала без опускання у воду — просто провела ножем між желе і стінками форми. В якості соусу — протерте варення з порічок, червоної смородини — ну дуже нам посмакувало 🙂


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*