Запечена молода картопля з сметанним соусом та «сердечні» шашлички

Завершився мій літній відпочинок 🙂 а по ходу і наш переїзд на нову квартиру. Тепер «притираємося» з новою кухнею. І хоч спека нещадна, балувати домашніх чимось смачненьким треба. ТОму намагаюся готувати щось легеньке і простеньке, з мінімальним використанням плити і духовки.

Печена картопля з сметанним соусом та сердечні шашлички

Ця картопелька надійно прижилася у нас на столі, і дивуюся чому раніше не пробувала запікати молоду картоплю. Часом готувала її 3-4 рази на тиждень. Можна безкінечно експериментувати зі спеціями і щоразу отримувати новеньку страву.
А от соус став для мене справжнім відкриттям цього літа. От ніколи б не додумалася, що з таких простих інгридієнтів вийде така смакота. Нам смакує з усім: з овочами запеченими, свіжими, з м’ясом, рибою і тд і тп

на 3-4 порції:
12-15 молодих картоплин середнього розміру
2-3 ст.л. олії (оливкова, кукурудзяна, соняшникова…)
1 ч.л. солі
1-2 ч.л. спецій, прянощів (хмелі-сунелі, майоран, орегано, коріандр) або 2 ст.л. кунжуту
кілька нечищених зубців часнику (за бажанням)

Духовка: 220-230С, деко, фольга

1. Картоплю дуже ретельно помити, не чистити. Розрізати навпіл.
2. У велику миску скласти картоплю, влити олію, додати сіль і гарно все перемішати, щоб кожна картоплина була змащена олією.
3. Додати спеції або кунжут і ще раз ретельно вимішати.
4. Деко для випічки застелити фольгою (за бажанням, аби потім не відмивати деко, при наявності можна скористатися решіткою, тоді картопля краще запечеться з усіх сторін). Викласти картоплю на деко зрізом вверх. Запікати 12-15хв (або більше залежно від духовки) до золотистого кольору.

«сердечні» шашлички:
500гр курячих сердечок
1/2 скл. соевого соусу
2 ст.л. винного оцту
2 ст.л. оливкової олії
дрібка меленого перцю чилі
1 ч.л. меду

Духовка: 220-230С. Деко, решітка, дерев’яні шпажки

1. Сердечка почистити від судин і крові (можна замочити в холодній воді).
2. Змішати соевий соус, оцет, олію, перець, мед і залити маринадом сердечка. Залшити на 3-4 години.
3. На дерев’яні шпажки (шампури) нанизати сердечка. Шашлички розмістити на решітці, під низ підставити деко (щоб маринад під час смаження не заляпав духовку) і поставити в розігріту духовку на 10-12хв. Або можна обсмажити на сковороді-гриль, чи просто на грилі 🙂

соус:
1/2 скл. хорошої сметани
1 ч.л. готового тертого хрону
сіль за смаком
а також за бажанням:
1/2 ч.л. гірчиці
1-2 печених зубці часнику (зняти лушпиння і використати запечену серединку)

Змішати всі інгридієнти 🙂

Смачного!

Запечена молода картопля з сметанним соусом та «сердечні» шашлички: 2 комментария

  1. картопля печеться бльзько 40-50хв. а 15-20!! це раз . сир треба нетерати коли стегна напів-готові а не на поатку…..

  2. Картоплю можна запікати у мікроволновці, тоді дійсно 15-20 хвилин. Сердечка ще ніколи не їв, треба попробувати.

Обсуждение закрыто.