Сирник у рубленому тісті

Різноманітні сирники готую практично кожного тижня, і ще жодного разу не вдалося приготувати два однакових, хоч би як дотримувалася рецептури 🙂 Хоч частіше я її зовсім не дотримуюся а просто експериментую з чимось новеньким

сирник

Цей варіант зовсім не дієтичний але фантастично смачний!

200 гр борошна
100 гр холодного масла
1-2 ст.л. холодної води

250гр жирного творогу (домашнього сиру)
100 мл сметани
50 гр масла
2 яйця
2/3 скл. цукру
4 ст.л. манної крупи
1/2 ч.л. соди
за бажанням фрукт: нектарин, яблуко, груша…

Духовка: 180С, прямокутна форма для кексів/хліба, пергамент для випічки

1. Тісто: На стіл просіяти борошно, додати порізане дрібними кубиками дуже холодне масло (тру на терці і ставлю на кілька хвилин у морозильну камеру). Ножем посікти борошно з маслом, щоб утворилися неоднорідні крихти. Додати 1-2 ложки холодної води (в мисочку з холодною водою вкидаю кілька кубиків льоду) і швиденько замісити тісто. Довго не вимішувати, а тільки зібрати в купку. Поставити тісто в холодильник доки готується начинка.
2. Міксером змішати всі інгридієнти до однорідної пухкої маси (7-8хв). За бажанням ароматизувати ваніллю або лимонною цедрою. Фрукт очистити від шкірки, порізати невеличкими шматочками і вмішати в начинку.
3. Форму для випічки застелити пергаментом. Тісто розкатати в пласт і викласти дно та стінки форми (іноді не розкатую а відщипую шматочки тіста, руками розплющую в коржики і викладаю форму).
4. Вилити сирну масу в корзинку з тіста, поставити в розігріту духовку на 40-50хв, до приємного золотистого кольору.
5. Готовий сирник залишити на кілька хвилин у формі, тоді обережно перекласти на решітку і дати повністю охолонути.

Смачного!

М.К.: можна для начинки збити окремо яйця з цукром в піну і обережно змішати з сирною масою. Тоді у сирника виходить така суфлешна шапочка, але я її не особливо люблю 🙂


Сирник у рубленому тісті: 1 комментарий

Обсуждение закрыто.