Французька класика: мадлен з ванільним ароматом

Печиво Мадлен (фр. Madeleine) — маленькі фрацузькі бісквітики у формі морських мушель. Власе у мушлях їх спочатку і випікали згідно однієї з легенд ще з 18 століття.

ванільні мадлен

У мене не зовсім автентична форма для мадленок, але теж щось досить схоже на мушельки 🙂 А самі бісквітики фантастично смачні, легкі і точно варті тощо, щоб їх приготувати

На 6 шт. — порція на двох до післяобіднього чаю 🙂
1 яйце
80гр борошна
60гр масла
40гр цукру
кілька крапель ванільної есенції

масло і борошно для формочок

Духовка: 200С, 6-9 формочок для мадлен (залежно від розмірів)

1. Масло розтопити і відставити охолоджуватися (розтоплюю масло в чашці на водяній бані).
2. В мисочці збити яйце з цукром в білу пухку масу.
3. Акуратно додати борошно до яєчної маси, обережно перемішати (силіконовою лопаточкою). Влити розтоплене масло і легенько перемішати до однорідності.
4. Формочки змастити маслом і припилити борошном. Розподілити тісто між формочками і поставити у розігріту духовку на 9-10хв. Готові мадленки залишити на кілька хвилин у формочках, а потім перекласти на решітку або тарілку.

Смачного!

М.К.: можна експериментувати з наповнювачами та ароматизаторами, або замінити частину борошна на какао для шоколадних мадленок


Французька класика: мадлен з ванільним ароматом: 3 комментария

  1. М-м-м-м!

    Смакота мабуть!

    їх би з молочком з’їсти під вечір!!!!!

  2. таки смакота 🙂 і з молоком, і з чаєм, і з соком…
    приготувати їх зараз на вечірній чай чи що?…

Обсуждение закрыто.