Про гречку і фантастичний салат з нею

Загалом у нас нема вдома фанатів гречки та гречаної каші. Так, готую час від часу, для різноманітності. Правда віднедавна Сашко розказує, що його улюблена страва — гречка з молоком 🙂 але улюблені страви у нього міняються рази три-чотири в день 😉

Ультимативний салат з гречкою

Та от такий варіант подачі гречаної каші мені дуже сподобався і всім домашнім також 🙂 аж готувати гречку стала частіше (і це незважаючи на те, що ціни на крупу ж то стрімко ростуть 🙁 )

на 2-3 порції:
1 скл. гречаної крупи
3 скл. окропу
2 ст.л. соєвого соусу

150 гр хорошого твердого сиру (Королівський, Ементаль, Гауда, Чеддер, Мааздамер і т.д., бажано все таки сир, а не сирний продукт)
3 середні томати
свіжа зелень петрушки / кінзи
2 ст.л. оливкової олії (кукурудзяної)

сіль-перець за смаком
лимонний сік за бажанням

Кашу гречану готую кількома способами:
1) Якщо є кілька годин часу, то в каструлі заливаю промиту гречану крупу окропом (1:3), додаю соєвий соус, накриваю щільно кришкою і закутую в рушничок. Залишаю так на 1,5-2 години
2) Засипаю промиту гречану крупу в горщики, заливаю окропом (знову ж таки 1:3), додаю сіль-спеції-соєвий соус за смаком, можна ще мелених сушених грибочків, закриваю горщики кришечками і в духовку/аєрогриль на годинку-півтори, з температурою в 150С.
3) Якщо часу нема: промиту крупу заливаю в каструлі окропом, на середній вогонь, під кришкою — 7-10хв. Постійно стежу чи не випарувалася вода, при потребі доливаю. Сіль-соус-спеції за смаком в кінці варки.

Ну  і власне варіант салату з гречкою:
В гарячу гречану кашу додати порізаний дрібними кубиками помідор, сир і посічену зелень. Заправити оливковою олією і за бажанням лимонним соком, гарненько перемішати і смакувати.
Мужчинкам своїм часом додаю ще щось м’ясне, теж порізане малесенькими кубиками.

Класно і на сніданок, і на обід, і як вечеря. Особливо зранку, якщо гречана каша залишилася звечора — сніданок буквально за 3-5 хвилин

Смачного!

М.К.: ідею страви мигцем побачила влітку в «кулінарному» інтернеті, от відклалося в пам’яті, шкода що ніяк не знайду де саме — залишила б подяку від усіх домочадців 🙂


Про гречку і фантастичний салат з нею: 3 комментария

  1. цікаво. спробую обов»язково. особливо з посіченими грибочками сподобалось читати, навіть смак відчула.
    Ви писали: «бажано все таки сир, а не сирний продукт». А що таке сирний продукт? Не натрапляла на таке формулювання…

  2. zaj_ua, сподіваюся така «гречана каша» Вам сподобається 🙂

    щодо сиру і сирного продукту: головна відмінність — заміна повна або часткова молочних жирів та білків — рослинними, а ще додавання всіляких не завше корисних барвників, консервантів і тд., що позначається на смакових та поживних якостях кінцевого продукту. Сирний продукт значно дешевший у ціні. В принципі «совісні» виробники пишуть на упаковках сир це чи сирний продукт

  3. читатиму склад на упаковці. дотепер не думала, що в сир також рослинні жири добавляють. вже скрізь ці жири…

Обсуждение закрыто.