Улюблений сніданок: домашні мюслі з йогуртом і фруктами

От якось не склалося в мене зі сніданками — не люблю їх готувати і все. Може тому, що й снідати повноцінно не звикла, у будні частіше обхожуся кава-чаєм за браком часу 🙂

Але останнім часом снідати все ж намагаюся, і ясне діло шукаю для сніданків легкі і прості страви, так щоб на раз-два і готово 🙂

домашні мюслі з йогуртом і фруктами

Тому домашні йогурт і мюслі стали для мене найідеальнішим варіантом. ВСе приготовано заздалегідь і зранку залишається тільки фруктик покришити і змішати все… і трішечки меду. Смакота

Про домашній йогурт писала чимало тут. Зараз, правда, трішки змінила технологію приготування — молоко з закваскою вливаю в емальований банячок або скляну банку і ставлю в духову шафу на 4-5 годин при температурі 40С. А потім в тому ж банячку — в холодильник на годинку-дві. Йогурт такий густий, що можна ножем краяти 🙂

Домашні мюслі або гранола:
3 скл. вівсяних пластівців НЕ ШВИДКОГО приготування (напр. звичайний «Геркулес», а ми ще з усякими висівками полюбляємо)
1 скл. сухофруктів — великі, як то курага, чорнослив, інжир, фініки, подрібнити до розміру родзинок.
3/4 скл. посічених горіхів
по 2-3 ст.л. кокосової стружки, насіння соняшника, гарбуза, кунжута і тд.

1/4 скл. олії без запаху (виноградна або кукурудзяна)
2-3 ст.л. рідкого доброго меду

Духовка: 50С, деко, пергамент для випічки

1. Змішати олію з медом до однорідності. Якщо мед густий, можна трішки прогріти на водяній бані.
2. У великій мисці змішати пластівці, горіхи і насіння. Влити медово-олійну суміш і ретельно вимішати, так щоб всі сухі компоненти були злегка зволожені, але щоб не було грудочок.
3. Додати у суміш сухофрукти і ще раз добре перемішати.
4. Застелити деко пергаментом, висипати на нього суміш і рівномірно розподілити. Сушити в духовці 4-5 годин, час від часу перемішуючи.
5. Готову гранолу охолодити, пересипати в скляну банку і зберігати в холодильнику.

І сам сніданок:
йогурт
мюслі
фрукт за бажанням: слива, груша, персик, банан і тд, і тп.
мед

Фрукт дрібно порізати. В склянку чи піалу влити трішки меду, додати кілька шматочків фрукта, йогурт, мюслі… і так далі — шарами, скільки душа забажає 🙂

домашні мюслі з йогуртом і фруктами

Чудно смакує зранку з травяним чаєм!

М.К.: щодо домашньої граноли — згідно рецептів, викладених  у мережі — можна скоротити час приготування — до 20-30хв — збільшивши температуру до 150-160С. Але тоді доведеться часто помішувати (мало не кожні 3-5 хв), щоб суміш не пригорала. Мені зручніше ставити на кілька годин. І ще такий момент — десь у пам’яті відклалася інформація, що мед втрачає багато корисних властивостей при високій температурі, вище 60С здається, тому намагаюся не перегрівати його 🙂


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*