Піца домашня

Трішки сонячної Італії на кухні зараз не завадить! Та й піцу мої хлопчаки дуже полюбляють 🙂 А тут і мені закортіло смачної та простої.

піца домашня

Тісто цього разу вигадувала на ходу і вдалося воно просто фантастичне, хрумке та дирчасто-ніжне: казка, а не тісто. Правда сфотографувати його фактуру не встигла оскільки піца зникла блискавично. Варіант звісно не класичний і не аутентичний, але смачний. А начинку можна використати будь-яку на власний смак

на одну піцу (діаметром 30-32см)
150гр борошна (просіяти)
50гр манки з твердої пшениці (семола)
125мл мінеральної води негазованої (+/-20мл води)
1ст.л. оливкової олії EV
1 ч.л. сухих дріжджів
1/2ч.л. цукру
1/2ч.л. солі

соус:
2-3 томати (у мене були заморожені з літа)
8-10 листочків базиліка (я його теж якогось дива заморозила)
1 ст.л. томатної пасти
2 зубці часнику
сіль за смаком

а також:
тертий твердий сир, десь з півсклянки
тоненькі шматочки підкопченого підгорля (можна замінити грудинкою чи беконом чи ще чимось смачненьким), щоб зверху розкласти

пергамент для випічки

Духовка: 220С, розігріти з деком або решіткою

1. Замісити м’яке та пластичне тісто (я злінькувала і робила в хлібопічці, але потім ще кілька хвилин пошпуряла тістом об стіл — домішувала):
— відлити в склянку половину води, всипати дріжджі і залишити на кілька хвилин
— в миску просіяти борошно, додати манну крупу, воду з дріжджами, звичайну воду, олію, сіль і цукор, ретельно все перемішати
— вимішувати тісто 10-15хв, можна погепати ним об стіл кілька разів, для більшої еластичності тоді сформувати кульку і зробити надріз хрестиком зверху
— миску змастити олією,  викласти тісто, зверху прикрити плівкою і поставити у тепле місце на 40-60хв, доки тісто виросте вдвоє
2. За той час, коли тісто «росте» готуємо соус:
— томати порізати шматочками, скласти у кастурулю разом з базиліком, влити ложечку-дві води і довести до кипіння.
— блендером перетерти томат з базиліком у пюре, додати томатну пасту, натртий часник, сіль за смаком і повернути на вогонь
— варити соус до загуснення, так щоб слід від ложки залишався
3. Тісто обережно викласти з миски на припилений борошном пергамент, розтягнути руками легенько в круг діаметром 30-32см (можна звісно і розкатати качалкою, але мені так було цікавіше)
Змастити щедро тісто томатним соусом, посипати тертим сиром, на сир розкласти шматочки підгорля. Акуратно перемістити пергамент з піцою в духовку на вже розігріте деко або решітку (краще покликати когось на допомогу і перенести пергамент за 4 кутики, або пересунути пергамент зі столу на перевернуте деко, а тоді з дека обережно зсунути в духовку)
4. Випікати 15-17хв, можна на останні 2-3 хвилинки включити гриль. Подавати одразу, розрізавши на шматочки (не вмію я вправлятися з ножем для піци, чи то ніж такий чи руки… тому розрізаю звичайними ножницями)
Смачного!

піца

Ото ж багато написала, готувати як на мене простіше ніж описувати 🙂


Фокачча з сиром ДорБлю

Соляна фокачча

Ароматна і смачна італійська фокачча

Ельзаський пиріг — Фламмкухен

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*