Шоколадно-фруктовий вечірній кекс

Насичено шоколадний кексик до вечірнього чаю. Спочатку планувався брауніз для випробовування нової форми, але певно я його злегка перетримала в духовці, оскільки не було тієї оксамитової кремовості, притаманної цій випічці, а може з пропорціями не вгадала. Так чи інакше вийшло дуже смачно і шоколадно

Шоколадно-фруктовий вечірній кекс

250 мл подрібнених сухофруктів (курага, чорнослив, інжир, трішки родзинок)
50 мл посічених грецьких горіхів
2 яйця
50 гр темного шоколаду
1 ст.л. какао
50г масла
1 скл. борошна
дрібка солі
1/4 ч.л. соди
100 мл цукру
50 мл молока

Духовка: 180С, форма 20х20см
масло і борошно для форми

1. В маленькій каструльці підігріти молоко, додати шоколад, масло, розтопити. Додати какао, цукор і ретельно перемішати.
2. В мисці яйця злегка збити виделкою, додати шоколадну масу, просіяне борошно з содою і ретельно перемішати до однорідності — вийде густе шоколадне тісто. Вмішати в тісто сухофрукти і горіхи.
3. Форму змастити маслом і присипати борошном або какао. Викласти тісто в форму, розрівняти. Випікати в розігрітій духовці 15-17хв.
4. Готовий кексик перекласти на решітку, охолодити 10-15хв і розрізати на порції. Смачно з молоком-чаєм-какао 🙂

М.К.: через велику кількість сухофруктів кекс не дуже добре ріжеться, можливо варто їх порізати ще дрібніше і як варіант попередньо замочити в якомусь соці-сиропі-алкоголі 🙂

 

ще смачні кекси:

Лимонні кексики з тим’яном

Шоколадний банановий кекс

Кавові капкейки з горіхами

Ароматний лимонний кекс

Кекси, кексики та мафіни


Шоколадно-фруктовий вечірній кекс: 1 комментарий

Обсуждение закрыто.