Біскотті з горіхами і сухофруктами

Біскотті — чудесні сухарики з італійськими традиціями, які випікають двічі. Правда традиційно вони випікалися з мигдалем, і тепер оті традиційні звуть кантуччі (якщо не помиляюся, експерт з мене ще той).

біскотті

У мене не зовсім аутентичні але хрумкі і смачні. Ми на них практично підсіли вдома — печу регулярно і з горішками, і з сухофруктами, і з шоколадом… варіативні дуже

на 20-24 сухариків:

250 гр. борошна (приблизно 2 склянки)
1/2 ч.л. соди
150 гр цукру (3/4 склянки або й менше)
2 яйця + 1 ст.л. молока/соку або коньяку
дрібка солі

1 скл. суміші посічених горіхів (грецькі і мигдаль) і сухофруктів (вишня, курага, інжир, родзинки)

Духовка: 180С і 160С, деко для випічки і при можливості решітка

1. Борошно просіяти з солою і сіллю. Додати цукор і горіхи з сухофруктами. Перемішати.
2. Яйця в мисочці збити злегка виделкою. Якщо вони невеличкі — додати ложку молока.
3. Змішати суху і вологу суміші. Ретельно вимішати тісто — воно буде доволі липке.
4. Розділити тісто на дві частини і вологими руками сформувати на пергаменті для випічки два продовгувасті батони. Випікати в розігрітій духовці (180С) близько 20 хвилин — до золотистого кольору.
5. Випечені батони охолодити (бажано на решітці, щоб низ не відсирів) 10-15хв. Тоді нарізати гострим ножем (використовую ніж для хліба — пилку) впоперек на скибочки товщиною в 1 см (з одного батончика в мене виходить 10-12 скибочок)
6. Розкласти скибочки на деко вистелене пергаментом (краще велику на решітку для пічки) і поставити в духовку (160С) на 15-20 хвилин. Якщо скибочки не на решітці через 10хвилин дістати  деко і перевернути біскотті на інший бік для рівномірного підсушування. Можна скористатися допомогою вентилятора, якщо є в духовці.
7. Готові біскотті охолодити і насолоджуватися — з кавою, чаєм, молоком… зберігати в герметично закритій тарі, кажуть можна до 10 днів — ніяк не вдається перевірити 🙂

М.К.: насправді саме приготування часу займає дуже мало — 3-5хв щоб замісити тісто, ну і кілька хвилин на порізку
частину або й усе борошно можна замінити цільнозерновим — теж дуже-дуже, особливо якщо додати трішки шоколадних крихт… або змастити зверху шоколадною пастою. Смачнісссссімо


і ще печиво:

Печиво «Снікердудль» і варіації з яблуками

Італійське цукрове печиво

Печиво «Грибочки»

за мотивами Віденського сабле

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*