Сніданкові секрети: домашні мюслі-кранчі

Ще одна смачнезна домашня заготовка для лінивих сніданків — хрумкі з медовим ароматом грудочки мюслі (граноли), до яких гарно пасуватиме йогурт, молоко, сік… або й просто так похрумтіти — смачно і корисно. Фантастично позитивна штука!

домашні мюслі-кранчі

2 скл. вівсяних пластівців (оті, що треба варити довше, на кшталт старенького «Геркулеса»)

1 добряче переспілий банан (звісно що стиглі банани у наших краях велика рідкість, тому на день-два залишаю на кухонному столі звичайні з ринку, і тішу себе думкою, що вони так «дозрівають» — шкірка темнішає, а сам банан стає м’якеньким, солоденьким та ароматним, от саме такі банани використовую у випічку)

1/3 скл. посіченого, полущеного арахісу

1-2 ст.л. духм’яного меду (можна й більше, за смаком)

дрібка солі (морська, опціонально, щоб збалансувати смак)

1/2 скл. посічених горіхів (грецькі, мигдаль, ліщина і т.д),

1/2 скл. сухофруктів (родзинки, чорнослив, курага, інжир, фініки і.т.д. великі — ріжемо на дрібні шматочки, розміром з родзинку)

кілька ст.л. насіння (льон, кунжут, гарбуз, соняшник), кокосової стружки… і чого ще фантазія підкаже

 

Духовка — 50-60С, деко для випічки з бортиками, пергамент для випічки

 

1. Банан розімнути виделкою, додати мед, арахіс, сіль і розтерти блендером до однорідності (я під цю штуку, та й взагалі під невеликі порції соусів пристосувала кавомолку, але в ній можна виймати і мити контейнер для продуктів)

2. У миску висипати вівсяні пластвці, горіхи і насіння. Влити бананово-арахісову суміш і вимішати виделкою-руками, так щоб суміш гарно розприділилася по сухих інгридієнтах — мають утворитися невеличкі вівсяно-горіхові грудочки.

3. Обережно пересипати грудочки на вистелене пергаментом деко, легенько розрівняти і поставити у духовку на годинку-півтори (можна для більшої хрусткості включити конвекцію). Якщо кранчі засухаться великими шматками — легко розмалати їх на менші, додати сухофрукти, перемішати і поставити у духовку ще на 20-30хв. Остудити готові кранчі і пересипати в банку/контейнер

 

Смачного!

 

М.К.: за ідею приготування —  наше сімейне «дякую» arx0nt’у

час на приготування доволі варіабельний… пластівці, горіхи, банани, вологість у квартирі і ще ціла копиця обставин бувать різні, тому я потихеньку перевіряю готовність кранчів вже за півгодини — а чи достатньо просушилися, чи смачно хрумтять (за тамими пробами третина порції десь випаровується…) тому раджу орієнтуватися на свої смаки та обставини 🙂


ще:

Домашні мюслі з йогуртом і фруктами

Ідеї для сніданків

Сніданкові секрети: домашні мюслі-кранчі: 7 комментариев

  1. Сама не готувала, дуже багато компонентів, яких у мене немає, але думаю буде дуже смачно

Обсуждение закрыто.