Пшенично-житній хліб з паприкою

 

Зізнаюся, хліб я печу вже давно, близько трьох років. Рецептів накопичилося безліч, але я не втомлююся експериментувати і привносити нові смаки і аромати в такій абсолютно необхідний на кожному столі хліб! У приготуванні немає нічого складного! З таким завданням впорається навіть абсолютний новачок в хлібопеченні! Хоча, один секрет я вам все-таки розповім: приступайте до приготування з хорошим настроєм і настроєм! Якщо у вас в душі хмари, краще відкладіть цю затію до кращих часів.

Вышел новый отличный сериал про вампиров, если вы любите мистику, то это то что вам нужно. Посмотреть и скачать все сезоны можно тут. Сюжет сериала интригующий, а игра актеров просто великолепная.

ІНГРЕДІЄНТИ: 400 г пшеничного борошна 100 г житнього чи висівковий борошна 250 мл теплої води 7 г сухих дріжджів 50 мл оливкової або будь-якого іншого рослинного масла 1 ст.л. солодкої сушеної паприки 30 г цукру 10 г солі СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ: Орієнтовний час приготування: 20 хвилин активного +2 години на расстойку +30 хвилин на випічку. У теплій воді розводимо дріжджі, цукор і сіль. Відставляємо їх на пару хвилин. Обидва види борошна просіваємо, також на цьому етапі додаємо паприку. За пінці з дріжджів бачимо, що вони почали працювати. Вливаємо в борошно поступово. Замішуємо м’яке, гладке тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше або менше води. Все залежить від якості борошна і навіть від погоди! Вводимо майже все масло. Залишаємо трохи для змащування. Дно і боки миски змащуємо маслом, викладаємо туди тісто. Накриваємо рушником і відправляємо в сухе, тепле місце без протягів. Чекаємо збільшення в об’ємі в два рази. Підійшло тісто обминали, викладаємо у формочки для хліба або просто формуємо руками буханець або круг. Даємо тісту час знову піднятися, робимо надрізи і відправляємо в попередньо розігріту на 200 градусів духовку.

Готовність визначаємо зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Також, повинен чутися глухий звук при постукуванні.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*